Gazete Vatan Logo

1 trilyon dolara doğru

Apple’ın beklenenin üzerinde açıklanan net kârı ve geliri, hisseleri yüzde 6 yükseltti. 159.7 ile rekor seviyede işlem gören hisselerin piyasa değeri 830 milyar doları buldu

1 trilyon dolara doğru

Teknoloji devi Apple, bu yılın Nisan-Haziran döneminde net kâr ve gelirinin 2016’nın aynı dönemine göre 7.1 arttığını açıkladı. 45.4 milyar dolar satış geliri ve 8.72 milyar dolar kâr elde ettiğini bildiren Apple’ın hisse senetleri açıklama sonrası yüzde 6 prim yaptı. Apple hisseleri seans sonrası işlemlerde, seans içi tarihi zirve olan 159.7 doları aştı. Böylece şirketin piyasa değeri 830 milyar doları gördü. Kasasındaki toplam nakit rezervi ise 261.5 milyar dolara çıktı.

Dow Jones rekoru

Apple hissesindeki yükselişle dün Dow Jones endeksi 22 bin seviyesini geçerek rekor kırdı. Şirketin iPad ürün ailesinin satışları beklentileri aşarken, dijital hizmet gelirleri sağlıklı büyümeyi korudu, Apple Watch satışları yüzde 50 arttı. iPhone satış adetleri yüzde 1.6 artışla 41.03 milyona çıkarak 40.7 milyon olan beklentileri aşarken, iPhone satış gelirleri 24.8 milyar dolar ile 25.5 milyar dolar olan beklentilerin altında kaldı. Ortalama satış fiyatı 606 dolar ile 621 dolar olan beklentilerin altına indi. Apple Temmuz-Eylül dönemi için 49-52 milyar dolar satış geliri beklediğini açıkladı. Uzmanlar şirketin ortalama 49.21 milyar dolar gelir elde edeceğini tahmin ediyorlardı. Apple genellikle yeni modellerini Eylül ayında satışa çıkarıyor ve Temmuz-Eylül dönemi bilançosu yeni ürünlerin birkaç günlük satışlarını da içeriyor. Jackdaw Research analisti Jan Dawson, tahminler için “Yeni modellerin en azından bazılarının alışılageldik zamanda piyasaya çıkacağını oldukça net şekilde ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

iPhone 8, Eylül’e yetİşecek

Son günlerde sık sık henüz tanıtımı yapılmayan iPhone 8 sızıntılarıyla gündeme gelen Apple’dan konuyla ilgili de açıklama geldi. Herkesin merakla beklediği ve teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren açıklamayı şirketin en yetkili ismi Apple’ın CEO’su Tim Cook yaptı. Şirketin mali durumu ile ilgili konuşan Cook, iddiaların aksine yeni iPhone modelinin gecikmeyeceğinin ve lansmanın Eylül’de yapılacağının sinyalini verdi.