Gazete Vatan Logo

1 top dondurma testinin kazananı Türkiye oldu

120’şer euro bütçe tahsis edilen turizm dedektifleri, Antalya’da 5 yıldızlı otelde tatil yaparken İspanya’da 3 yıldızlı otelle yetindi. Dondurmanın topu da İspanya’da 1.30 euro daha pahalı

1 top dondurma testinin kazananı Türkiye oldu

Türkiye’ye son 4 yıldır en fazla turist gönderen Almanya’da bir TV kanalının ‘turizm dedektifleri’ aracılığıyla yaptığı araştırma, turizm cennetlerinden İspanya’ya göre Antalya’da tatilin hem daha ucuz hem de daha kaliteli olduğunu ortaya koydu.

Almanya’dan ProSieben TV kanalı, Almanlar’ın en çok seyahat ettiği 2 ülke İspanya ve Türkiye’ye 2’şer kişiden oluşan ve sektörde ‘turizm dedektifi’ olarak adlandırılan 4 kişiyi tatile yolladı. 2 kadın İspanya’ya, bir çift de Antalya’ya gönderildi. 2 çifte de konaklama için 120’şer euro bütçe verildi.

İspanya’ya giden 2 kadın 3 yıldızlı bir otelde kalırken, Antalya’ya gelen çift ise 120 euroya Konyaaltı sahilindeki 5 yıldızlı otelde yer buldu. 2 ülkeye giden tatilciler otel ve odalara giriş, odaların içinin durumu, sahil ve dışarıda alışveriş gibi birçok ayrıntıyı tek tek değerlendirdi. 4’ü de Antalya’ya tam not verdi.

İnternette yayımlandı

Alman çiftlerin yaşadıkları da internet ortamında ve medyada yayımlandı. Videoda Antalya’yı seçen çiftin, temiz bir odaya girdiği ve etkilendiği, İspanya’daki aynı bütçeyle 3 yıldızlı otele giden çiftin ise odaya girdiğinde klimanın çalışmadığı, çarşafların üzerinde saç kılı ve lekeler ile banyoda küfle karşılaştıkları ve hayal kırıklığına uğradıkları görülüyor.

Haberin Devamı

Fiyat karşılaştırması için çarşıya çıktıklarında Antalya’daki çiftin bir top dondurmayı 50 cente, İspanya’daki çiftin ise 1.80 euroya satın aldığı gösteriliyor.

Otele de sürpriz oldu

Otelin İşletme Müdürü Mehmet Şahin ise Alman televizyon kanalının otellerden habersiz hazırladığı videonun medyada yayınlandığı ve sosyal medyada da hızla yayıldığını belirterek, şunları söyledi.

“Biz de bunu görsel basından öğrendik ve açıkçası bizim için de sürpriz oldu. Misafirler gözlemlerinde son derece görsel belgelerle sonuca ulaşmış ve pozitif yorumlarda bulunmuş. Bununla ilgili dönüşleri de çok hızlı bir şekilde alıyoruz. “

Açık ara birinciyiz

Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, turizm sektöründe tur operatörleri ve acentelerin ‘turizm dedektifi’ uygulamasını uzun yıllardır kullandıklarını belirtti. İnternette sıkça dolaşan filmde Türkiye ile İspanya karşılaştırması yapıldığına işaret eden Yavuz, “Biz de bunu yeni gördük ve sonucuna çok sevindik. 2 çiftin de değerlendirmeleri sonucunda açık ara Türkiye kazanan taraf” diye konuştu.

Haberin Devamı