Gazete Vatan Logo

1 ton döner 3 ton et 5 kuzu çevirme yediler

1 ton döner 3 ton et 5 kuzu çevirme yediler

Antalya Belek'te geçtiğimiz hafta düzenlenen G20 Zirvesi'nin ana oteli Regnum Carya Resort’ta Dünya Liderleri ağırlandı. Otelin Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu, zirvenin bilançosunu çıkardı...

MUTFAK EKİBİ:

Kaç aşçı çalıştı, ekip kimlerden oluştu? bu ekip nasıl kuruldu?

Zirvede 130 tane tecrübeli ve eğitimli aşçı çalıştı. Protokol yemekleri için 35 kişilik özel mutfak ekibi kurduk. Bu ekip executive chef, executive sous chef ve sous cheflerin liderliğinde özel olarak seçildi.

Kaç çeşit yemek pişirildi?

Liderler için 3 gün boyunca farklı mönüler eşliğinde 12 çeşit protokol yemeği sunumu yapıldı.

Liderlerin özel aşçıları ya da güvenlik kontrolörleri mutfakta görev aldı mı? Ne gibi kontroller yaptılar?

Liderlerin özel aşçıları Cumhurbaşkanlığı korumaları eşliğinde mutfağın belirli bölümlerinde gerek görsel olarak gerekse numuneler alınarak laboratuvar ortamında denetlenerek ve bazı ürünlerin radyasyon kontrolleri yapılarak sağlandı.Otelimizde kullanılan bütün tüketilecek ürünler numuneler alınarak Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarından onay alındıktan sonra kullanıldı.

Haberin Devamı

Ürünler nereden temin edildi?

Kullanılan ürünler otelimizin kalite ve standartlarına uygun ve yüzde 100 organik olan ve denetlenen firmalar tarafından temin edildi.

Et, balık ve tavuk gibi ürünleri hangi çifliklerden temin ettiniz?

Zirvede et, balık ve tavuk ürünlerinin yanısıra av hayvanları (tavşan, ördek, kaz, bıldırcın) kullanıldı. Özellikle doğal, taze olmasına dikkat edildi. Organik olmayan hiçbir et ürünü kullanılmadı.

Liderlerin yemediği yemeklere göre nasıl bir ön hazırlık yapıldı?

Zirveye katılan liderlerin tarafımıza bildirilen alerjik veya yemediği ürünler isim isim bilgilerimize sunuldu ve bununla ilgili mönüler bu doğrultuda hazırlanıp servis edildi. Örneğin Suudi Arabistan Kral Salman’ın hiçbir yemeğinde soğan ve sarımsak kullanılmadı.

SERVİS EKİBİ:

iderlere hizmet eden garsonlar nasıl hazırlandılar?

Her şey ince ayrıntılarına kadar planlandı. Bu planlar doğrultusunda defalarca provalar yapıldı. Ve zirveye çok sıkı ve disiplinli bir şekilde hazırlanıldı. Genel alanlarda 210 servis personeli, liderlerin olduğu alanlarda ise 40 personelimiz görev yaptı.

Haberin Devamı

Yemekler nasıl servis edildi?

Tüm servis personelinde telsiz vardı. Konutlar şef tarafından telsizler aracılığı ile servis personellerine iletiliyor ve komutlar doğrultusunda servis yapılıyordu. Örneğin, “Boşları alalım, tatlıları servis edelim.” Her hareketleri çalışılmış ve senkronizeydi.

Yemekler mutfaktan çıktıktan kaç dakika içinde liderlere servis edildi?

Yemeklerin masaya gelmesi yaklaşık 4 dakika sürdü.

Dünya liderlerine servis yapılırken heyecanlandılar mı?

Tabii ki. Tatlı bir heyecan zaten hepimizde vardı.

İlginç diyaloglar yaşandı mı?

Obama bir servis elemanına yanlışlıkla çarpıyor ve dönüp ‘Sorry Sir’ diyor. Bu oldukça ilginçti bizim için...

GENEL MÜDÜR:

Ne kadar sürede hazırlandınız?

G20 için bir sene öncesinden görüşmeler vs. başlamıştı, hazırlıklarımızı da planlı bir şekilde belirlenen kriterler çerçevesinde gerçekleştirdik, ancak son 10 gün her şeyin finalize edildiği dönem oldu.

Haberin Devamı

Özel eğitimlerden geçtiniz mi?

Evet, özellikle servis ve güvenlik personeline çeşitli eğitimler verildi.

Liderlerin özel istekleri oldu mu?

Liderler son derece mütevazi tavırları ile dikkat çektiler. Çok uçuk istekleri olmadı.

Yemeklerin mutfaktan masaya gelmesi yaklaşık 4 dakika sürdü.

20 lidere servis yapan 20 garsonun kulağında telsiz var. Obama bir servis elemanına yanlışlıkla çarpıtı ve dönüp ‘Sorry Sir’ (Özür dilerim efendim) dedi.