Gazete Vatan Logo

1 TL ile Edirne'den Kars'a...

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin elektriklisi İstanbul Shell Eco-marathon'da yarışmak için Rotterdam'a gidiyor!

1 TL'lik enerji ile Edirne'den Kars'a yaklaşık bin 600 kilometrelik yol kat etmeyi hedefleyen araç, yeni tasarımı ve teknik özellikleri ile ilk kez görücüye çıkacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Ae2 Project ekibi tarafından üretilen, Türkiye'nin en verimli elektrikli aracı 'İstanbul' Shell Eco-marathon'da yarışmak üzere Rotterdam'a uğurlanıyor. 1 TL'lik enerji ile Edirne'den Kars'a bin 600 kilometre yol kat etmeyi hedefleyen araç, düzenlenen törenin ardından yeni tasarımı ve teknik özellikleri ile ilk kez görücüye çıkacak. Türkiye'den katılan 20 takımdan biri olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Yıldız Teknikliler, Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri, geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek ve enerjinin verimli kullanılması için küresel platformda 30 yıldır düzenlenen Shell Eco-marathon'a AE2 project team olarak bu yıl "İSTANBUL"isimli araçla katılmayı hedefliyor.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem'in katılımıyla YTÜ Davutpaşa Kampüsü tarihi Otağ-ı Hümayun binasında düzenlenecek olan geleceğin aracı olarak lanse edilen "İSTANBUL" aracının tanıtımı 28 Nisan Salı günü, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Tarihi Otağ-ı Hümayun Binası'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı