Gazete Vatan Logo

1 Serisi BMW fotoğrafından 50 tane sattı

18 Eylül'de Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak BMW'nin yeni 1 Serisi sadece fotoğrafıyla müşteri bulmayı başardı, 1 Serisi'nin fotoğrafını gören 50 kişi, fiyatını ve özelliklerini bile bilmeden hemen sipariş verdi, 1 Serisi 25 bin 700 euro başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak

BMW'nin lüks kompakt sınıfındaki yeni modeli 1 Serisi, Paris Otomobil Fuarı'ndan önce ilk olarak İstanbul'da Yıldız Sarayı'nda sergilendi. 18 Eylül'de Avrupa ile aynı anda, Türkiye'de de saüşa sunulacak olan 1 Serisi'nin 116i, 120i ve 120d versiyonları bulunuyor, 116i'nin satış fiyatı 25 bin 700 euro, 120i'nin fiyatı 34 bin 560 euro, 120d ise 35 bin 455 eurodan başlayacak. 1 Serisi'nin tanıtım toplantısında konuşan Borusan Otomotiv BMW ve Mini Satış Müdürü Faik Akkök, 1 Serisi'nin ilk fotoğrafları basında yayınlandığında, daha fiyatını ve özelliklerini bile bilmeyen 50'den fazla alıcının showroom'a gelerek boş sipariş formunu doldurduğunu belirtti. Akkök dört aylık satış hedeflerinin 500 olduğunu söyledi.

Borusan Otomotiv 10 Haziran'dan itibaren 2 bin 100 kişiden oluşan özel müşterilerine 1 Serisi'ni yakından görebilmeleri için davet etti. Ayrıca Borusan Otomotivin web sayfasında özel bölüm açıldı. 1 Serisi bir hafta daha İstanbul da sergilenmeye devam edilecek.

Faik Akkök, 1.6 litrelik motorun yer aldığı 116i üzerine yoğunlaşacaklarını, 120i ve 120d versiyonlarını ise müşterilerin talebi doğrultusunda getireceklerini söyledi. Akkök "Rakip olarak gösterilen Audi A3'te, VW Golf'te, Mercedes A Sınıfı'nda da 1.6 litrelik versiyonlar üzerinde yoğunlaşılıyor çünkü en avantajlı vergi dilimi bu grupta" dedi.

Borusan'ın satış başarısına ödül
Bu arada BMW, Orta ve Doğu Avrupa'da 27 ülkenin gerçekleştirdiği BMW satışlarının yüzde 60'ına yakınının Türkiye'de tek başına gerçekleştiriliyor olmasından dolayı, Borusan Otomotiv'i 1 Serisi'ni sergileyen ilk distribütör olarak ödüllendirdi. Öte yandan BMW'nin en küçük modelini tanıtan dünyanın en büyük zeplini (75 metre) 18 Haziran'a kadar İstanbul semalarında görünecek.

Bu güne kadar yer almadığı bir sınıfta zirveyi zorlayacak
İlk olarak beş kapılı versiyonunun satısa sunulacağı yeni 1 Serisi'nin üç kapılı ve Sedan modellerinin de üretilmesi bekleniyor. BMW'ye yeni müşteriler kazandıracağına kesin gözü ile bakılan ve firmanın ilk olarak yer aldığı lüks kompakt sınıfına renk katmaya hazırlanan 1 Serisi, diğer BMW'ler gibi arkadan itişli yapıya sahip. 4.23 metre uzunluğundaki yeni model geniş standart ve opsiyonel donanıma sahip. Start-stop düğmesine basarak çalıştırdığınız motor, 5 kollu bağımsız arka süspansiyon, alüminyum ön ve arka akslar arasındaki ideal ağırlık dağılımının da (50-50) yardımıyla sürüş keyfini artırıyor.

Standart ve opsiyonel donanımı üst sınıfa göz kırpıyor. Baş hava yastığı, ön ve yan hava yastıkları, Dinamik Denge Kontrol (DSC), Dinamik Traction kontrol (DTC) gibi güvenlik özelliklerinin standart olarak sunulduğu 1 Serisi'nde yol bilgisayarı da bu listeye dahil. Daha önce sadece lüks sınıfta sunulan Anahtarsız Erişim, Bluetooth, Park Mesafe Kontrolü, Bi-Xenon farlar ve i-Drive sistemi de opsiyon listesinde sunuluyor.

Haberin Devamı