Gazete Vatan Logo

1 milyonluk satış hayal

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminden bu yana hayal edilen 1 milyon adetlik otomobil satışı yine başka bahara kalacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, mevcut ekonomik şartlarla otomotiv pazarında 1 milyon adetlik satışa en erken 2017’de ulaşılabileceğini açıkladı. Yaşanan develüasyon sonrası Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolarların altına indiğini söyleyen Aybar, “Bu koşullarda bir süre önce öngörülen 1 milyonluk pazar adetlerinin 2017’ye kadar konuşulması bile hayal olur”dedi.

Mart 2013’te pazarın 68 bin adet seviyesinde gerçekleştiğini kaydeden Aybar, “Bu yıl 40 bin adedi bulursak, sevinmeliyiz” yorumunu yaptı.

Megane akla ilk gelen Renault

Renault’nun 1995’ten bu yana toplamda 9 milyondan fazla satan Megane ailesi araştırmalarda tüketici gözünde ilk akla gelen Renault modeli olarak dikkat çekiyor. Renault Mais 2009’dan bu yana son nesilden Türkiye’de yaklaşık 43 bin adetlik satışa imza attı. Yeni Megane HB ve Sportourer, markanın Clio ile başlattığı yeni tasarım felsefesi doğrultusunda yenilendi. Bursa’daki Oyak Renault tesisleri ve İspanya’da Palencia fabrikasında üretilen yeni Megane HB’de 3’ü dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneği yer alıyor. 1 Nisan’da satışa çıkacak yeni Megane’ın fiyatı 51 bin 500 liradan başlıyor.

Haberin Devamı