Gazete Vatan Logo

1 milyon öğrenciye 2 milyon kitap!

İş Bankası, bu yıl 1 milyon öğrenciye 2 milyon kitap dağıtacak. Böylece bankanın 8 yıldır dağıttığı toplam kitap sayısı 10 milyona ulaşacak.

1 milyon öğrenciye 2 milyon kitap!

TÜRKİYE İş Bankası, 8. kez düzenlediği “Karneni göster, kitabını al” kampanyasına başladı. Kampanya, 2014-2015 ders yılının kapanacağı 12 Haziran Cuma günü başlayacak. İş Bankası şubelerinden, 1 milyon ilk ve ortaokul öğrencisine Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan 2 ayrı kitap birden dağıtılacak. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yurt dışı teşkilatı aracılığıyla Almanya, Bulgaristwan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya olmak üzere 11 ülkedeki çocuklara da kitap armağan edileceğini söyledi. Bali, “Ayrıca, yatılı bölge ortaokullarındaki öğrencileri ve Sevgi Evleri ile mülteci kamplarında kalan çocukları da kitaplarla buluşturacağız. Görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine göndermek üzere Braille alfabesiyle kitap basmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

78 şair yer alıyor

Geçtiğimiz yıllarda çocukları Türk edebiyatının önemli yazarlarıyla buluşturduklarını belirten Bali, “Çocuklarımızı bu yıl edebiyatımızın usta şairleri ile bir araya getiriyoruz. Günümüz şairlerinin de aralarında olduğu 78 değerli ismin şiirleri seçkide yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Şair ve yazar Eray Canberk’in danışmanlığında hazırlanan “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” başlıklı şiir seçkisi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Sinan Özeren’in yazdığı “Depremden Korkmuyorum Nasıl Korunacağımı Biliyorum” adlı kitaplar çocukların kütüphanelerindeki yerlerini alacak.

Bu yıl dağıtılan kitaplar ile kampanyadaki toplam kitap sayısı da 8 yılın sonunda 10 milyonu aşmış olacak.