Gazete Vatan Logo

1 milyon lira kefaletle tahliye edildi

Büyükçekmece'de 2 yıl önce Ergenekon Davası'nın gizli tanığı İranlı Naji Sharifi Zindashti'nin kızı Arzu Sharifi Zindashti (21) ve şoförü Devrim Öztunç (25)'un cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

1 milyon lira kefaletle tahliye edildi

Davanın tek tutuklu sanığı Orhan Ünğan, bir milyon lira kefalet ve yurtdışına çıkış yasağı ile her gün karakolda imza atma şartıyla oy çokluğuyla tahliyesine karar verildi. Üye hakim, sanık Ünğan'ın tahliyesine muhalefet şerhi koydu.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 9. duruşmada Adam öldürmeye azmettirme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Orhan Ünğan ile tutuksuz sanık Yavuz Yavuztürk hazır bulundu. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık Orhan Ünğan'a söz verdi.

SANIK ÜNĞAN: TAHLİYEME KARAR VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM

Sanık Üngan da “Ben yaklaşık 30 aydır var olmayan delillere dayalı tutuklu yargılanıyorum. Varsa bir suçum davanın sonuçlandırılmasını ve mahkûmiyetime karar verilmesini istiyorum. Yoksa mağduriyetime neden olan bu tutuklamanın sonlandırılmasını ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

DAVANIN TEK TUTUKLU SANIĞI DA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, yargılamanın geldiği aşama, toplanan deliller, toplanmasına çalışılan delillerin mahiyeti, tutuklama nedenleri bulunsa da tutuklulukta geçen süreye göre tutuklamadan beklenen kaçma şüphesinin bertaraf edilmesine ilişkin amacın adli kontrol tedbiri uygulanması sureti ile giderilebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Sanık Orhan Ünğan'ın yurtdışına çıkışının yasaklanmasına karar veren mahkeme heyeti, bir defada sanık Ünğan'ın 1 milyon TL nakdi güvence parası yatırması ve ikametine en yakın karakolda ya da jandarma karakoluna her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında imza atması şartı koyarak, tahliyesine karar verdi.