Gazete Vatan Logo

1 milyon kişi iş buldu

Bakan Mehmet Müezzinoğlu istihdam seferberliği kapsamında yılbaşından bugüne kadar 1 milyonun üzerinde ek istihdam sağlandığını açıkladı. Müezzinoğlu, yıl sonunda işsizliği tek hanelere düşeceğini istihdamda da 1.5 milyona ulaşamayı hedeflediklerini kaydetti.

1 milyon kişi iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir televizyon kanalında ek istihdamda gelinen son durumu açıkladı. Müezzinoğlu 1 milyonun üzerinde ek istihdam sağlandığını açıkladı. Müezzinoğlu “1 Ocak - 3 Mayıs arası 767 bin 322 kişi kamu ve kamuda ihaleli çalışanlar hariç 4/A sigortalı özel işyerlerinde olmak üzere 1 milyonun üzerinde yeni istihdam sağlandı” dedi. Müezzinoğlu konuya ilişkin şunları söyledi: “İşbaşı eğitimde yaklaşık 105 bin var, yine toplum yararına çalışmada 125 bin var, bunları da koyduğumuzda rakam 1 milyonu aştı bugün itibariyle. Biz bu 1 milyonu aşan rakam üzerinden değil, 750 bini aşan rakam üzerinden daha çok yol haritamızı belirliyoruz” diye konuştu.

İŞSİZLİK DÜŞECEK

Müezzinoğlu, işsizlik rakamlarına ilişkin bir yükselme beklemediğini söyledi. 2017 Aralık ayı itibari ile işsizlik rakamının tek hanelere ineceğini kaydeden. Müezzinoğlu ”Yükselmenin son rakamı, tepe noktası buydu. Bu ay, Ocak’ın rakamları gelecek şimdi, orada çok hafif bir düşme eğilimini göreceğiz. Ondan sonraki aylar çok ciddi düzeyde anlamlı düşüşler başlayacak” dedi.

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya'da ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programını başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Şubat 2017 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıkladı. 09/02/2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazete'de söz konusu istihdam teşviki yayımlandı.
İstihdam Seferberliği kapsamında 1 Ocak-3 Mayıs arası kamu ve kamuda ihaleli çalışanlar hariç 4/A sigortalı özel yerlerinde 767 bin 322 kişi istihdam edildi. İşbaşı Eğitim Programı ile 108 bin 949 kişi, Toplum Yararına Program ile de 126 bin 995 kişi iş sahibi oldu. Böylelikle toplamda 1 milyon 3 bin 266 kişi istihdam edildi ve Haziran için hedeflenen rakam aşıldı.

Haberin Devamı