Gazete Vatan Logo

1 milyon kişi bayram edecek!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Bayramda tüm Türkiye’de 1 milyonun üzerinde kişinin bir yerden bir yere seyahat etmesini bekliyoruz. Otellerde 500 bin kişilik yerli misafir kitlesi bekleniyor. Bu nedenle bayramda iç pazar rekor kırabilir” dedi

1 milyon kişi bayram edecek!

Hem Rusya hem de Avrupa’dan gelen turist sayısındaki azalış ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarına getirilen izin yasağı sonucu zor bir sezon geçiren turizmcilerin imdadına bu yıl bayramlar yetişti. Temmuz ayında Ramazan Bayramı’nın 9 güne çıkartılmasıyla hareketlenen sektör, şimdi de, 12 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı tatilinin yine 9 güne çıkartılmasını bekliyor. Hükümet yetkililerinin bayramın 9 güne çıkartılabileceği yönündeki açıklamaları bu konuda kamuoyunda da beklentileri artırdı. Kurban Bayramı tatili henüz 9 güne çıkartılmamış olsa da rezervasyonlarda artış yaşanmaya başladı. Turizm sektörü temsilcileri, 10-18 Eylül’ü kapsaması beklenen bayram tatili süresince iç pazarın rekor kırmasını bekliyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayramda sektörde ciddi hareketlilik olmasını beklediklerini ifade etti. Fiyat cazibesinden dolayı ciddi talep artışı yaşandığını anlatan Ayık, bayramda tüm Türkiye’de 1 milyonun üzerinde kişinin bir yerden bir yere seyahat etmesini beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Bayramın tamamında tesislerin yüzde 50’ye yakın dolulukları iç pazardan gerçekleşebilir. Bunun karşılığı da, Türkiye genelinde 1 milyon civarı nitelikli yatak olduğu için bunun yarısına yakın doluluk olursa, demek ki bayramda otellerde konaklayan 500 bin kişilik bir yerli misafir kitlesi olabilir diyebiliriz. Bu nedenle bayramda iç pazar rekor kırabilir.”

‘16 Eylül’ beklentisi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, her bayramda olduğu gibi, bu bayram için de beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, beklentilerinden bir tanesinin de bir an önce aradaki günün, 16 Eylül’ün tatil edilmesi olduğunu söyledi.

Hacısüleyman, vatandaşların, şu anda tatil programlarını 16 Eylül’süz yaptığını kaydetti. Bu tip ara günlerin idari izin değil de, tüm çalışanlar için bayram tatiline dahil edilmesini beklediklerine dile getiren Yusuf Hacısüleyman, “Türkiye’de baktığınız zaman işveren olarak kamu çok büyük bir gruba hitap ediyor. Yani ailenin bir parçası kamuda çalışırken, bir parçası da özel sektörde çalışıyor. Burada eşitliği sağlamak açısından arada kalan günün resmi tatil edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı