Gazete Vatan Logo

1 milyon iş için ‘ihracat’ şart

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘Pazartesi günü ekonominin çökeceği, doların 10 lira olacağı, enflasyonun fırlayacağı’ şeklinde söylemler olduğunu belirtti.

1 milyon iş için ‘ihracat’ şart

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘Pazartesi günü ekonominin çökeceği, doların 10 lira olacağı, enflasyonun fırlayacağı’ şeklinde söylemler olduğunu belirterek, “Pazartesi günü hiçbir şey olmamış gibi her şey yerli yerindeydi. Herkes işinin başındaydı. Başka ülkede olsa darmadağın olurlardı. Ekonomi Pazartesi günü dimdik ayaktaydı” dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftarında konuşan Zeybekci, Türkiye’nin her yıl 1 milyon net istihdam yaratması gerektiğinin altını çizdi. Zeybekci, şunları kaydetti:“Bunu yapmak için her yıl ortalama yüzde 5.5’in üzerinde, yüzde 6-7 büyümeliyiz. Bizim acelemiz var. Biz geç kaldık. Bu büyümeyi yakalamalıyız. Yatırımlar için de yeterli sermayemiz yok. Bu yüzden ihracata dayalı büyümeyi önemsiyoruz. Türkiye, 2014’ü rekorla, 157.6 milyar dolarlık ihracatla kapatmıştı. Sonra 142 milyar dolara kadar düştü. 2017’de ihracatta bir seferberlik yılı olacak. Bu yıl ihracatta hedefimiz, 157.6 milyar dolar rakamını yakalamak ve onu aşmak.”

Haberin Devamı