Gazete Vatan Logo

1 milyon dolarlık Jaguar

Jaguar, hem benzin, hem de elektrikle çalışan 1 milyon dolarlık 'C-X75 model' otomobilin üretimi için hazırlıklarına başladı

Merakla beklenen Hibrid otomobilin maliyetinin 1 milyon doların üzerinde olacağı hesaplandı. Lüks otomobil üreticisi şirket ilk etapta, Formula 1 takımı Williams F1 ortaklığında 250 otomobil üreteceğini bildirdi.

C-X75 model otomobil son derece hafif malzemelerden üretilirken iş şasisi ve iki adet elektrikli motoru, aracın üç saniye içinde saatte 60 kilometre hıza ulaşmasına yardımcı olacağı açıklandı. Bu otomobilin elektrikli motorları benzinle desteklenip şarj edildiğinde aracın maksimum hızı saatte 200 kilometrenin üzerine çıkabilecek.

Açıklamalara göre, sadece elektrikle çalıştığında şarj edilmeden 50 kilometre yol alabilen otomobil, kilometre başına 100 gramın altındaki toplam gaz salımı ile sektörün en düşük salım oranlarından birine sahip olacak. Jaguar Land Rover Grubu (JLR) C-X75 üretim sürecinin, yüksek kalifiye 100'den fazla kişiye iş imkanı sağlayacağını açıkladı. C-X75 modelinin üretimine 2013 yılında başlanacak ve 2015'e kadar da tamamlanması planlandı.

Haberin Devamı