Gazete Vatan Logo

1 milyon 300 bin minik bugün ders başı yapıyor

Hayatlarında lik kez okulla tanışacak öğrencilere tuvalet kullanımı öğretilecek, şarkı söylemelerine, oyun oynamalarına ve oyuncaklarıyla gelmelerine izin verilecek



İlköĞretİm birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri bugün okula başlayacak. Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylül’e kadar “uyum programı”na alınacak. Öğrenciler, bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına yaklaşık 1 milyon 292 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor.

Veliler de gelecek


Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için veliler zaman zaman sınıf ortamına alınabilecek. Uyum programı kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler tanışacak.

Minik öğrencilere, okulları tanıtılacak, sınıf, koridor, tuvalet kullanımı hakkında da bilgi verilecek. Uyum programında, öğrenciler veya öğretmenler, okulu sevdir-mek için öyküler anlatacak. Öğretmenler, oyuncaklar hakkında konuşacak ve öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatmalarına, şarkılar söylemelerine, oyun oynamalarına izin verecek.

Minik öğrenciler, uyum programı kapsamında defter, kalem ve sınıftaki araçları kullanmayı da öğrenecek.


Haberin Devamı