Gazete Vatan Logo

1 milyarıncı hamburger

Türkiye’deki 30’uncu yılında 258 restorana ve yaklaşık 5 bin çalışana ulaşan McDonald’s, Türkiye’deki 1 milyarıncı hamburgerini servis etti.

1 milyarıncı hamburger

McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, “Türkiye’ye adım attığımız gün, hızlı servis sektörünün oyun kurucusu olduk. Standartları biz belirledik, Türkiye’ye hızlı, lezzetli, kaliteli hamburgerler servis ettik. Sürdürülebilir kaliteye imzamızı attık. Bugün 1 milyarıncı hamburgerimizi hazırlarken de ilk günkü özeni ve heyecanı duyuyoruz” dedi.

100 milyon müşteri

30 yılda 950 milyon adet ekmek, 1.3 milyar hamburger köftesi, 106 milyon litre süt ve süt ürünleri, 780 milyon kutu patates ve 14 bin 500 ton salata tüketildiğine dikkat çeken Uçanlar, şunları kaydetti:

“Bu rakamlar Türkiye’nin bize güvendiğini, bizi sevdiğini gösteriyor. Biz de kendi standartlarımıza çok güveniyoruz. Bu yüzden de sektörde mutfağının kapılarını misafirlerine açan ilk şirket olduk. Yıllardır mutfağımızın kapıları tüm misafirlerimize açık. Türkiye’yi hızlı servis kavramı ile tanıştıran bu büyük mutfak bir yılda yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet verdi. Herkesi mutfağımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz.”