Gazete Vatan Logo

1 milyar TL ciroyla ofiste ‘lider’ olacak!

4 yılda 20 milyon TL’den 400 milyon TL’ye...

Ofis gereçleri satan Avansas, cirosunu 4 yılda 20 milyon TL’den 400 milyon TL’ye çıkarıp % 10 pazar payına ulaşacak. 7 yıl sonraki hedef ise daha büyük: 1 milyar TL ciro.

Avansas; kalemden kağıda, çaydan klasöre, poşetten temizlik malzemelerine bir ofiste akla gelebilecek her ihtiyaca çözüm üreten bir şirket... Eren Holding, Makyol İnşaat, Palmali Group, Ziylan-Flo&Polaris, Türkiye İstatistik Kurumu, Bank Asya, BİM, E-Bebek ve Öztiryakiler hizmet verdiği müşterilerden sadece birkaçı...

3.500 çeşit ürün var

Peker ve Topbaş ailelerinin ortak olduğu Avansas, şu anda 3 bin 500 olan ürün çeşidini yıl sonunda 4 bin 500’e çıkaracak. 20 bin müşterisi olan şirketin hedefi, 20 milyon lira olan ciroyu 3-4 yıl içinde 400 milyon liraya çıkarıp yüzde 10 pazar payına ulaşmak. 7 yıl sonranın hedefi ise daha büyük: 1 milyar lira ciro.

2012 yılında Avansas’a Genel Müdür olarak katılan Rainer Thews ile şirketin çalışmalarını ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini konuştuk. “Ben buraya büyük işler yapmaya geldim” diyen Thews, sektörün de Türkiye ile birlikte büyüdüğüne dikkat çekti. Thews, “Türkiye ve Türkiye ekonomisi büyüyor. Beraberinde şirketler de büyüyor ve ihtiyaçlar artıyor. Biz bu ihtiyaçları kaliteli ürünlerle uygun fiyatlarla karşılıyoruz. Rakiplerimize göre yüzde 30-40 daha uygun fiyatlarımız var” dedi.

Yüzde 30 ucuz

Pazarda 30’a yakını büyük olmak üzere 100 civarında toptancı olduğunu ancak birçok küçük şirketin bulunduğunu da vurgulayan Rainer Thews, “Şu anda ciromuz 20 milyon lira. 100 milyon lira ciroya bile ulaşsak pazar lideri oluruz. Bizim hedefimiz 3-4 yıl içinde 400 milyon lira, 7 yıl içinde de 1 milyar lira ciroya ulaşmak” diye konuştu.

Kişi başına tüketim 550 lira

Siparişlerin yüzde 90’ını online aldıklarını anlatan Rainer Thews, müşteri temsilcisi veya faksla da sipariş kabul ettiklerini belirtti. Bir iş gününde siparişi teslim ettiklerini kaydeden Thews, şöyle konuştu: “avansas.com üzerinden ortalama alışveriş tutarı 200 TL civarında. Bu alışverişte 8 ürün var. En fazla kağıt, kalem ve çay satıyoruz. Sonra dosyalama sistemleri ve kağıt bardaklar geliyor.

Türkiye’de eleman sayısı 1.000’i geçen şirketlerde kişi başına yıllık ofis harcaması ise 550 lirayı buluyor.”

Öncelik Türkiye’de, komşu ülkeler sırada

Mağazalaşma planları olmadığını, online satışa devam edeceklerini dile getiren Rainer Thews, şöyle konuştu:

“Türkiye, 35 milyon internet kullanıcısı ile Avrupa’nın 6’ncı en büyük internet nüfusuna sahip ve bu sayı tüm yaş gruplarında artıyor. Online alışveriş yapanların sayısı aylık neredeyse 5 milyona ulaştı. Ayrıca Türkiye’de KOBİ niteliğinde 3 milyon şirket var. Dolayısıyla öncelikli pazarımız Türkiye, ikinci hedefimiz ise komşu ülkeler.”

Haberin Devamı