Gazete Vatan Logo
Futbol 1 milyar liralık yatırımın ilk projesi Ege’den çıktı

1 milyar liralık yatırımın ilk projesi Ege’den çıktı

Sinpaş GYO, bu yıl 1 milyar liralık 5 projeye hazırlanıyor. Bu projelerden ilki, Atakent’e Ege yaşamını taşıyacak Ege Yakası projesi oldu. Proje, 290 milyon liralık değere sahip.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bu yıl hedeflediği 1 milyar lira değere sahip 5 projesinden ilki olan Ege Yakası’nı satışa çıkardı. İştiraklerinden Eviya Gayrimenkul bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce Sancaktepe’de Ege yaşamını ve mimarisini yansıttığı Ege Boyu projesini hayata geçiren Sinpaş GYO, aynı konsepti gelen talepler üzerine Halkalı Atakent’e de taşıyor. Toplam 290 milyon lira değere sahip Ege Yakası, 378 konuttan oluşuyor.

İki kat büyüdü

Sinpaş GYO, yönetimde yaptığı değişikliğin ardından yeni proje atağına kalktı. Sinpaş Grubu’nda 23 yıl görev alan, son olarak da Eviya Gayrimenkul’un genel müdürlüğünü yürüten ve yılbaşında yeni görevine atanan Seba Gacemer öncülüğündeki Sinpaş GYO bu yılki ilk projesini satışa sundu.

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Yaklaşık 2 yıl önce Ege Boyu projemizi lanse ettiğimizde sektör sessiz bir dönemden geçiyordu ancak projemiz o dönemde satışta olan projeler arasında satış şampiyonu olmuştu. Ege Yakası’nı satışa çıkardığımız bugünlerde de sektörümüz durgun bir dönemden geçiyor. Ancak sektörün durgunlaştığı dönemlerde Sinpaş her zaman yükselen bir ivme çizerek sektörün güvenli bir limanı oldu. Bunu rakamlarımız da gösterdi. Bu yılın ilk çeyreğinde 366 konut satışı gerçekleştirdik ve bir önceki yılın aynı dönemine göre adette yüzde 97, ciroda ise yüzde 95 büyüdük. Geçen yılı ikiye katlamış olduk” diye konuştu.

Santorini’ye uzandı

Ege konseptini Avrupa yakasına da taşıdıklarını söyleyen Gacemer, projeyi şöyle anlattı: “Sinpaş GYO, birbirini tekrarlayan projeler inşa etmiyor ancak Ege konsepti için çok fazla talep aldık ve ilkine göre bazı değişiklikler yaparak Ege Yakası’nı hayata geçirdik. Bu projeyi hayata geçirebileceğimiz en uygun yer de Küçükçekmece bölgesiydi. Ege Yakası’nda karşı kıyıdan da esinlenerek, Yunanistan’a bağlı Santorini’ye uzandık. Eğimli topografyamız sayesinde Santorini’nin yamaçta gibi dizilen, birbirinin güneşini kesmeyen evleri bize ilham kaynağı oldu. Bu projemizde aile yaşamını ön plana çıkarıp 1+1’lere yer vermedik ve bahçe sevdalıları için sebze, meyve ve çiçek yetiştirilebilecek bahçeler de ekledik.”

Lansmana özel yüzde 10 indirim

EVİYA Gayrimenkul Genel Koordinatörü Tuba Köse de proje hakkında bilgi verdi. Köse’nin verdiği bilgilere göre, 42 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen Ege Yakası’nda 99’dan 177 metrekareye kadar değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerinde daireler yer alıyor. Projede Alaçatı, Assos, Cunda, Foça ve Alaçatı olmak üzere dört farklı ev tipi bulunuyor. Fiyatlar ise 511 bin liradan başlıyor. 30 Nisan’a kadar bu fiyatlar üzerinden yüzde 10 lansman indirimi yapılıyor. Ayrıca vade farksız ve peşinatsız ödeme seçenekleri de bulunuyor. Dairelerin teslimi ise 2016 yılında yapılacak.

5 proje geliyor

SEBA Gacemer, Sinpaş GYO’nun bu yıl 1 milyar liranın üzerinde ciro beklentisi olan 5 projeyi hayata geçireceğini açıkladı. Bu projelerin ilki İstanbul Bomonti’de yaklaşık 1.000 konuttan oluşan proje olacak. Ardından Ankara Dikmen’deki konut projesi ile Ankara’da devam eden İncek Life’ın İncek Blue ve İncek Green kuleleri devreye girecek. Gacemer, Ege konseptine sahip bir proje daha hayata geçireceklerini, ayrıca Ege Yakası’nın yanında bir projeye daha başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Ceceli ve Derici söyledi

EGE Yakası’nın reklam filmi için hazırlanan şarkıyı genç sanatçılar Mustafa Ceceli ve İrem Derici birlikte seslendirdi. Projenin tanıtım toplantısına da katılan sanatçılar, yöneticilerle birlikte poz verdi.

Haberin Devamı