Gazete Vatan Logo

1 milyar lira yatırımla Ankara’yı ‘etki’leyecek

Ankara’daki yatırımlarına hız veren Kuzu Grup, toplam 1 milyar lira değerindeki Kuzu Effect ve Kumru projelerini inşa edecek. Grubun hedefinde yurt dışında yeni ülkeler de bulunuyor.

1 milyar lira yatırımla Ankara’yı ‘etki’leyecek

Bugüne kadar Türkiye başta olmak üzere İran ve Cezayir’de geliştirdiği konut, okul ve hastane gibi projelerle dünyanın en iyi 250 müteahhiti arasına giren Kuzu Grup, yatırımlarına Ankara’da devam ediyor. Kuzu Grup, Ankara’da toplam yatırım değeri 1 milyar lirayı bulacak Kuzu Effect ve Kumru projelerini hayata geçirecek.

İlk 20’yi hedefliyor

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, grubun yurt içinde ve yurt dışında geliştirdiği projeler ve yeni hedefleri hakkında bilgi verdi. İran ve Cezayir’de inşaatlar yaptıklarını hatırlan Kuzu, şunları söyledi: “Yurt dışında yaptığımız işlerin toplam büyüklüğü 2.5 milyar doları buldu. İran’da Tahran’ın Parand bölgesinde 20 bin konutu tamamladık. Yine Tahran’ın Pardis bölgesinde

37 bin konutun inşaatını sürdürüyoruz. Cezayir’de de 15 bin konutu tamamladık, 15 bin konut için ön sözleşme imzaladık. Yurt içinde ve yurt dışında yeni projeler için arayışlarımız sürüyor. Özellikle Ortadoğu’da yeni ülkelerde proje üstlenme çabalarımız var.”

Güven Kuzu, 10 yıl içinde ENR’nin dünyanın en iyi 250 müteahhiti listesinde de ilk 20 arasına girmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı



Ankara’ya 2 proje

Ankara’daki yatırımları hakkında da bilgi veren Güven Kuzu, “Ankara’da bugüne kadar Park Vadi, Park Vadi Premium, Park Vadi Batı, Divan Konutları ve alışveriş merkezi gibi projeler gerçekleştirdik. Şimdi Oran’da 750 milyon lira yatırımla Kuzu Effect projesinin inşaatına başladık. Yıldız’da 250 milyon lira yatırımla Kumru projesini kısa süre içinde satışa çıkaracağız. Toplam yatırımımız 1 milyar lirayı bulacak. Ankara’da arayışlarımız sürüyor” diye konuştu.

Alt gelirlinin finansmanı lüks projelerden geliyor

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, bugüne kadar 567 bini aşkın konut geliştirdiklerini belirterek, bunun yüzde 84’ünün sosyal konut olduğunu söyledi. Geri kalan yüzde 16’nın Kuzu Effect gibi gelir paylaşımı modeliyle geliştirilen konutlar olduğunu söyleyen Karaca, “Bu projelerden ev alanlar, sosyal konutlara finansman sağlıyor. Dezavantajlı kesimlere sponsor oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Kumru sırada bekliyor

KUZU Grup’un Ankara’da hayata geçireceği diğer proje Yıldız’daki Kumru olacak. 250 milyon lira yatırım değerine sahip projede yer alan 164 konutta metrekare satış fiyatları 6 ile 8 bin lira arasında değişiyor. İller Bankası arazisinde gelir paylaşımı modeliyle yükselen proje, kısa süre sonra satışa çıkacak.

Maliye Lojmanları’nda 203 konut yükselecek

ORAN’DA Turan Güneş Bulvarı üzerinde Maliye Bakanlığı lojmanlarının bulunduğu arsayı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2013 yılında ihale etmiş, ihaleyi 615 milyon lira toplam satış geliri üzerinden idareye 215 milyon 250 bin TL teklif veren Kuzu Grup kazanmıştı. Bugün o arazide Kuzu Effect projesi hayata geçecek.

Rezidans, ofis-stüdyo, loft daire ve açık çarşı gibi alanların yer alacağı karma projede inşaat başladı. 203 konut ve 44 ofisin bulunduğu proje, 46 kat yani 186 metre yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek projeleri arasına girecek. Projeyi satışa çıkardıklarını belirten Güven Kuzu, projenin yüzde 30’u için ön talep aldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Kuzu, “Metrekare satış fiyatları 10-12 bin lira arasında değişiyor. Tamamlandığında en az yüzde 50 prim yapacaktır. Projeye ilgi var, çevre illerden de yatırımcılar geliyor ama Ankara’ya yabancı çekemiyoruz” diye konuştu.

2017 Eylül ayında teslim edilmesi planlanan projenin mimarı Emre Arolat, Ankara’daki ilk projesini hayata geçiriyor. Ankaralılar’ın kullanışlılığa özen gösterdiğini anlatan Arolat, Ankara’da çok fazla birbirine benzeyen proje yapıldığını, kentin artık mevcut projelerin dışında birşeyler görmek istediğini anlattı. Arolat, proje için “Ankara’da bugüne kadar uygulanan en akıllı proje olacak. Yeşil alanlarında yetişkin ağaçları korumak için önlemler bile alındı” dedi.