Gazete Vatan Logo

1 milyar lira gelir hedefte

Sinpaş GYO, bu yıl İstanbul ve Ankara’da 3 projeyi satışa sunmaya hazırlanıyor. Mevcut projelerin yanı sıra satışa çıkacak yeni projelerle birlikte toplam 1 milyar lira gelir hedefleniyor.

1 milyar lira gelir hedefte

SİNPAŞ GYO, 2015 yılında 650 milyon liradan fazla ciro elde ederken, 2016 yılında hedef büyüttü. 2007 yılında halka açılan ve geçen sürede 10 bin konut satışı ile 4 kat büyüme gösteren Sinpaş GYO, bu yıl İstanbul ve Ankara’da 3 proje satışa çıkaracak. Şirketin hedefinde yılı 1 milyar lira satış cirosu ile kapatmak var.

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, ayrimenkul sektörü ve Sinpaş GYO’ya ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye’de hem markalı konut, hem de yurt dışından gelen talebin arttığını belirten Gacemer, “Sektör, 2016 yılında yüzde 5-6 büyüyecektir” dedi. Sinpaş GYO olarak 2015 yılında toplam 1.200 adet konut satışı ile ciroyu yüzde 10 artırdıklarını ifade eden Gacemer, “Son 2 yıldır istikrarlı grafiğimizi daha iyi hedeflere ulaştırmak için çalışıyoruz. Halka arzda bugün için planladığımız hedeflerimize ulaştık. Şimdi, 10’uncu yılımıza daha büyük hedeflerle koşuyoruz” diye konuştu.

Seba Gacemer, önümüzdeki süreçte, İstanbul ve Ankara’da 3 yeni proje lanse edeceklerini belirterek, “Satışta olan projelerimizle yılı 800 milyon TL satış cirosuyla kapatmayı hedefliyoruz. Son çeyrekte satışa sunmak için çalıştığımız 2 yeni projeyi de eklersek bu yılı 1 milyar TL ciro ile kapatabiliriz” dedi. Gacemer, bu projelerden İstanbul’daki Queen Central Park Bomonti projesinin ön satışlarına başladıklarını Ankara’da Ege Vadisi ve Gaziosmanpaşa projelerini satışa sunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yabancılar İstanbul’da kira sormuyor

KONUT satışları içinde yabancılarının payının yüzde 25 olduğunu açıklayan Seba Gacemer, şunları kaydetti: “Yabancıların Türkiye’de konuta ilgisi çok yüksek. Tıpkı Türk tüketicisi gibi hem oturmak hem de yatırım yapmak için tercih ediyorlar. Yabancı müşterilerimiz kira getirisini bile sormuyor. Çünkü gayrimenkulun değer kazanacağını biliyorlar. Kira getirisi onlar için bir bonus oluyor. Ancak çok merkezi yerlerde kira getirsini sorabiliyorlar.”

Satış ofisine geleni ev sahibi yapacak

SEBA Gacemer, orta ve lüks üstü dahil olmak üzere portföye sahip olduklarını belirterek, “Bunun doğru zamanda doğru kişileri bulması için yoğun olarak çalışıyoruz. Bir kişi satış ofisimize geldiyse onu ev sahibi yapıp göndermek istiyoruz. Buna istekliyiz, çalıştık, hazırız. Her gelene göre bir ödeme planımız mutlaka var. Her türlü kolaylığı, ara ödemeler ve taksitler başta olmak üzere sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı