Gazete Vatan Logo

1 milyar 800 milyon liralık yatırım

DAP Yapı 2016 yılında 1 milyar 800 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyor.

1 milyar 800 milyon liralık yatırım

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstMarina Satış Ofisi’nde, 27 Kasım Cuma günü basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve DAP Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin 2015 yılında iki önemli seçim geçirdiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, 7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili genel seçimleri arasında insanların huzursuz ve mutsuz bir dönem geçirdiğini, bu durumun doğal olarak alım refleksini yavaşlattığını kaydetti.

1 Kasım’da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonucun alındığını belirten Ziya Yılmaz, “Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz” dedi.

1 milyar 800 milyon liralık yeni yatırım

DAP Yapı olarak 2016 yılına yine iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarını belirten Ziya Yılmaz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü’ne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. DAP Holding olarak bir yandan yeni iş alanları oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çalışırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz.”

Ticari ofislerin satışı başladı

Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri dünyanın en iyi karma projeleri arasında gösterilen İstMarina’da ticari ofislerin satışına başlandığını belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Ön talep toplamaya başladık.100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis’e gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. İstMarina Ofis tüm fonksiyonların bir arada yer aldığı yeni iş ve yaşam merkezi olacak.Lansman fiyatlarının devam ettiği deniz ve adalar manzaralı ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. Kartal Sahili’nde hayata geçirilen İstMarina’nın ofisleri, tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcısına büyük kar vadediyor. Her ihtiyaca çözüm üretmek üzere estetik ve konforu bir araya getirecek şekilde tasarlanan İstMarina Ofis, metrekaresi 6800 TL’den başlayan avantajlı lansman fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor.”

Yatırım değeri en yüksek bölge

İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Kartal’ı ve çevresini bu denli değerli kılan en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı… Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye’nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal’dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar”dedi.

Haberin Devamı

İstMarina projesinin, Kartal, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul – Ankara Yüksek Hızlı Tren hattınıntam ortasında yer aldığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, şunları söyledi:

“İş merkezleri için önemli bir lokasyonda bulunan İstMarina Ofis, İzmir’e 3.5 saat Bursa’ya, Balıkesir’e ve İzmit’e çok yakın bir konumda yer alıyor.Doğusunda Anadolu Yakası'nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal’dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor. Türkiye sanayisinin yüzde 35’ini barındıran İzmit-Kocaeli hattından da bu bölgeye ticari anlamda olumlu yansımalar oluyor.

Haberin Devamı

Kartal’ın, İstanbul’un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var. Önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, özel okulu, hastanesi, deniz manzaralı açık ve kapalı alanlardan oluşacak alışveriş merkezi, deniz manzaralı çarşısı, restoranları ve oteliyle donanmış küçük bir şehir geliştiriyoruz.”