Gazete Vatan Logo

1 Mayıs yasakları hem havadan hem karadan

1 Mayıs yasakları hem havadan hem karadan

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yarın yaklaşık 10 bin polisin görev yapacağı İstanbul’da havadan ve karadan önlemler alındı. Buna göre İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek. Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs’ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

Notam nedir?

Uçucu personele uçuş ve uçuş emniyeti ile ilgili herhangi bir havacılık, hizmet, kolaylık, yöntem veya tehlikenin varlığını, koşullarını ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında bildirmek amacıyla yapılan bir duyurudur. Notam bilgisini almadan pilotlar havalanamazlar.

Metro da sınırlı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 1 Mayıs’ta Levent-Yenikapı, Kabataş Taksim ve finiküler seferlerinin yapılamayacağını açıkladı. Metro istasyonlarına asılan duyuruda, belirtilen tarihte metro seferlerinin Levent - Hacıosman arasında yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

‘Bayram gibi kutlansın’
1 Mayıs Tertip Komitesi 1977’de katledilen 35 kişiyi anmak için Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. Yürüyüşe eşi Başak Demirtaş’la birlikte katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Müslümanlar Kabe’ye giderler Hacı olmak için, Museviler Kudüs’e giderler. Dini inanç olarak söylemiyorum fakat işçi açısından Taksim olmazsa olmazdır. Taksim’i yasaklamak, 1 Mayıs’ı yasaklamaktır. Davutoğlu’na çağrı yapıyorum; işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar” dedi.