Gazete Vatan Logo

1 haftalık ara tatil ne zaman olacak? Kasım'da ara tatil hangi gün?

İlk ara tatil ne zaman sorusu şu sıralar en çok sorulan soruların başında geliyor. Kasım ayına girişle birlikte ilk ara tatil ne zaman başlıyor araştırmaları da hızlandı. Peki, bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatil kasım ayının kaçında başlayacak? Kasım'da ara tatil hangi gün olacak? 1 hafta ara tatil mi olacak? Ara tatil ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

1 haftalık ara tatil ne zaman olacak? Kasım'da ara tatil hangi gün?

Okullar ne zaman tatil olacak, ilk ara tatil başlangıç tarihi ne zaman araştırmaları şu sıralar öğrencilerin gündeminde. MEB okul tatil günlerini duyurdu. 2019 ara tatil ne zaman olacak? Detaylar haberimizde...

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

MEB tatil günleri takvimine göre bu sene okullar 18 Kasım Pazartesi günü ilk ara tatile girecek. İlk ara tatil süreci 1 hafta olacak. Ancak hafta sonları ile birlikte öğrencilerin tatili 9 güne yükselecek.

İlk ara tatilin ardından okullar 25 Kasım Pazartesi günü açılacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

1. dönem yani sömestr tatili diğer adıyla 15 tatil ise 20 Ocak'ta başlayacak, 31 Ocak'ta sona erecek. Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.

ÖĞRENCİLER KAÇ GÜN TATİL YAPACAK?

*Yılbaşı tatili 1 Ocak Çarşamba günü

Haberin Devamı

*23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı perşembe günü.

*1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü cuma günü

*19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı salı günü

*15 Temmuz Demokrasi Bayramı çarşamba günü

*30 Ağustos Zafer Bayramı pazar günü

*29 Ekim Cumhuriyet Bayramı perşembe günü