Gazete Vatan Logo

1 hafta kala rekor başvuru!

Türkiye tarihinin en kapsamlı yapılandırması olan 6552 sayılı yasada son bir haftaya girildi. Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, başvurularda son bir haftaya girilmesi nedeniyle Vergi Dairelerinde yoğun bir şekilde çalışma olduğunu söyledi.

11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda yapılandırma olarak bilinen 6552 Sayılı Yasa ile ilgili uygulama devam ediyor. 1 Ekim’de başlayan müracaatlar 1 Aralık’ta sona erecek. Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, son 1 hafta olması nedeniyle vergi dairelerinin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

25 Kasım itibariyle Manisa’da 70 binden fazla mükellefin yapılandırmadan faydalanmak için müracaat ettiğini kaydeden Başkan Çakan, “1 Aralık’ta başvurular sona eriyor. Kanunda Bakanlar Kurulu’nun 1 ay uzatma yetkisi var. Şuana kadar bu konuda uzatmayla ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. Vergi dairelerimiz cumartesi günü de açık. Bu çerçevede bu sayının 100 binin üzerine çıkacağını bekliyoruz. Vergi dairelerimiz hafta içi 18.00’a kadar, cumartesi günü ise 13.00’a kadar açık. Bu çerçevede vatandaşlarımız gelip müracaatlarını yapabilirler. İnternet üzerinden de başvuru yapılabiliyor” dedi.

195 bin civarında borçlu mükellefin bulunduğunu vurgulayan Çakan, “Ancak bu yasadan 30 Nisan 2014 tarihine kadar vadesi olan borçlular faydalanabiliyor. Yani sınırlandırılmış bir süre var. Bugün 70 bin olan başvuru sayımız, son günlerde 100 bini geçeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mükelleflerin yapılandırmadan faydalanmasının çok önemli olduğunu belirten Çakan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz vatandaşlarımıza cezai işlemi uygulamak istemiyoruz. Ancak yapılandırmadan faydalanmayanlara kanunlar çerçevesinde gerekli cezai kesmek zorundayız. Mükelleflerimizin mağdur olmaması için bir an önce başvurmaları gerekiyor.”