Gazete Vatan Logo

1. dönem karneler saat kaçta verilecek (İlkokul, ortaokul ve liselilere)?

Karneler saat kaçta verilecek 2020? İlkokul, ortaokul ve liselilere 1. dönem karneler saat kaçta verilecek? Sorusu günün en çok aranılan soruları arasına girdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen bugün yarıyıl tatiline başlıyor. Peki, Karneler saat kaçta verilecek 2020, saat belli mi? İşte detaylar…

1. dönem karneler saat kaçta verilecek (İlkokul, ortaokul ve liselilere)?

Karne için beklenen gün geldi. Öğrenciler karnelerini saat kaçta verileceğini merak ediyor. Öğrenciler bugünden itibaren yarıyıl tatiline giriyor. Peki 17 Ocak Cuma günü karneler saat kaçta verilecek? İlkokul, ortaokul ve liseliler karnelerini saat kaçta alacak (2020)? İşte karne saati ile ilgili merak edilenler….

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK 2020?

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

17 Ocak Cuma günü karneler okullara göre değişiklik gösterse de genellikle saat 9 ila 11 arasında veriliyor. Öğlenci olan öğrenciler için karne saati saat 11-13 arasında veriliyor. Yine belirtmek gerekir ki karne saati, okul yönetimi tarafından belirlenen saatlere göre farklılık gösterebilir.

ZİYA SELÇUK ANKARA’DA KARNE DAĞITILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'da bir okulda karne dağıtım törenine katılacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020'de yapılacak.

İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Sınava başvurular ise 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak, sonuçları 23 Temmuz'da açıklanacak.

KARNE SONUÇLARINA GEREĞİNDEN FAZLA ANLAM YÜKLEMEYİN!

Milyonlarca öğrenci yarın karnelerini alacak. Bu dönemde çocuklar üzerindeki baskı gittikçe artıyor. Yaklaşan karne günleri için ebeveynlerin tutumuna değinen İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikolojik Danışman Sevgi UMUÇ ‘’ Karne sonuçlarına gereğinden fazla anlam yüklemeniz hem size hem çocuklarınıza zarar verebilir’’ dedi.

İlk, ortaöğretim ve lise öğrencileri bu cuma karne alıp yarıyıl tatiline girecek. Karne günü ebevyenler ve pek çok öğrenci için hayatın en önemli günlerinden birisidir. Kimileri için mutluluk verici anların yaşandığı, kimileri içinse üzüntü ve endişenin hissedildiği bir gündür. ‘’Karne sonuçları beklediğiniz gibi veya beklentinizin çok altında gelmiş olabilir. Burada önemli nokta karne sonuçlarına nasıl bir anlam yüklediğiniz, onu değerlendirme biçiminizdir’’ diyen Umuç ‘’ Umduğunuzu bulamadığınız durumda çocuklarınızla çatışmaya girmek yerine onların bu sonuçları getirme sebeplerini anlamanız ilişkiniz için daha yararlı olacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ailelerin çocuklara karşı yaklaşımlarına dikkat etmelerinin altını çizen Umuç, ‘’Onları incitmeden karnesi hakkında konuşun, kendisini anlatmasına izin verin. Çocuğunuzun anlaşılmaya ihtiyacı olabilir, ona arkasında olduğunuzu hissettirin. Çocuğunuza karşı anlayışlı olun, incitmeden dinleyin. Unutmayın ki önlemler alındığında karne notları düzeltilebilir ancak çocuğun kişiliğine verilecek bir zararın telafisi o kadar kolay olmayabilir’’ dedi.

Uzmanından ebeveynlere karne günü taktikleri;

İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikolojik Danışman Sevgi UMUÇ, ebeveynlere konuyla ilgili bazı tüyolar verdi.

1-Çocuğunuzun karnesiyle ilgili kendi duygu ve düşüncelerinizi yapıcı bir dil ve sakin bir üslupla onlarla paylaşın. Sizlerde oluşturduğu his çocuğunuzun üzerine düşünmesi ve harekete geçmesi için etkin bir faktör olabilir.

Haberin Devamı

2-Sadece başarılarında değil, başarısızlıklarında da onları seveceğinizi ve arkalarında olacağınızı hissettirin. Telafi etmek için birlikte neler yapabileceğinizi düşünün.

3-Sadece kötü notlarını değil, iyi notlarını da mutlaka konuşun. Karnesindeki başarıları için onları tebrik edin, sevindiğinizi hissettirin.

4-Olumsuz söz ve davranışlarda bulunmaktan kaçının, azarlamayın. Suçlayıcı ve yargılayıcı değil, empatik olmaya çalışın.

5-Ebevyenlerin sıklıkla yaptıkları yanlışlardan biri de çocuklarını başkalarının çocuklarıyla kıyaslamaktır. Her çocuğun genetiği, kişilik yapısı ve çevre ortamı gereği tek ve özel olduğunu unutmayın, bu yanlışa düşmeyin.

6-Tatili öğrencilerin yorgunluklarını atıp dinlenmesi, eğlenmesi, yeni döneme daha motive girmesi için bir fırsat olarak görebilirsiniz. Bu dönemi olabildiğince keyifli aktivitelerle geçirmesine, hobilerine zaman ayırmasına destek olabilirsiniz. Eksiklerini gidermesi için onu çok yormayacak bir ders çalışma planı hazırlaması için teşvik edin. Gerekirse okul rehber öğretmeninden destek isteyin.

Haberin Devamı