Gazete Vatan Logo

1.4 milyar dolarlık yatırımın ilk bebeği

Tüm zamanların en yüksek yatırımına start veren Tofaş, Türkiye ve ABD için yenilediği Doblo’yu satışa sundu. Yeni Doblo’dan 135 bin adet üretilecek, 105 bini ihraç edilecek

1.4 milyar dolarla tarihinin en büyük yatırım hamlesine kalkan Tofaş’ın ilk bebeği dünyaya geldi. Doblo’yu 360 milyon dolara Türkiye ile ABD pazarı için yenileyen, 1 milyar 40 milyon dolara yeni sedan ile hatchback ve station wagon modellerini bantlardan indireceğini açıklayan şirket, yatırımlarının meyvesini toplamaya başladı. 2001’den bu yana Bursa fabrikasında 1.4 milyon adetten fazla üretilen Fiat Doblo, baştan aşağıya yenilendi, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da satışa çıktı. 4’üncü jenerasyon Doblo, tamamen yenilenen iç ve dış tasarımı, fonksiyonelliği, düşük yakıt tüketimi, yüksek güvenlik standartları ve hayatı kolaylaştıran teknolojik özellikleriyle öne çıkıyor.

30 bin satacak

Yeni Fiat Doblo’nun Torino’da gerçekleştirilen uluslararası lansmanında konuşan Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş; “Doblo, ilk doğduğu günden bu yana elde ettiği başarılarla Tofaş’ın gelişiminde çok önemli bir yere sahip oldu. ‘Kendi sınıfının yaratıcısı’, ‘ihracat şampiyonu’, ‘yılın ticari aracı’ ve ‘yılın en çok satan ticari aracı’ Doblo’nun unvanları... Yeni Doblo’nun da 2015’te ‘en çok tercih edilen hafif ticari araç’ unvanını koruyacağı inancındayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okan Baş, yeni Doblo’dan 2015’te iç pazarda 30 bin adet satmayı hedeflediklerini belirtti ve ekledi: “Bu yıl Fiat Doblo ile 135 bin adetlik üretim ve 105 bin adetlik ihracat hedefimiz var.”

Yeni Doblo çok teknolojik oldu

Yeni Fiat Doblo, var olan 1.3 lt Multijet 90 beygir, 1.6 lt Multijet 90 beygir, 1.6 lt Multijet 105 beygirlik motor seçeneklerinin yanında yeni 1.3 lt 90 beygirlik Ecojet motora kavuştu. Ecojet motor yüzde 12’ye varan yakıt tasarrufu sağladı ve 100 km’de ortalama tüketim 4.4 litreye düşürüldü. Hafif ticari araçta öne çıkan yeniliklerin başına teknolojik donanımlar geliyor.

5 inç renkli dokunmatik ekrana sahip U-Connect multimedya sistemi, yolcuların hayatını kolaylaştırıyor. Telefon çağrısı yönetimi, cep telefonuna gelen mesajların okunmasını sağlayan teknoloji, USB girişi, Bluetooth bağlantısı ile akıllı telefonlardan müzik dosyalarının U-Connect’e aktarılması gibi gelişmiş özellikler öne çıkıyor. TomTom ile birlikte geliştirilen Türkçe navigasyon özelliği de U-Connect ile birlikte ayrıca tercih edilebiliyor. Yeni nesil Fiat Doblo’nun Cargo versiyonu

Haberin Devamı

40 bin 450 TL’den, Combi versiyonu 43 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.