Gazete Vatan Logo

1.3 milyar Hintli için Beko üretecek

Arçelik, Hindistan’da Tata Grubu ile ortaklık anlaşması imzaladı. Hindistan’da 2018 yılında kurulacak fabrikada Voltas Beko markalı buzdolabı üretilecek. Hedef İpek Yolu’nu Beko Yolu haline getirmek

1.3 milyar Hintli  için Beko üretecek

Arçelik, global büyüme yolunda attığı stratejik adımlara bir yenisini daha ekledi. 1.3 milyar nüfusu ile dünyanın en büyük ikinci ülkesi Hindistan’ın köklü şirketlerinden Tata Grubu bünyesindeki Voltas ve Arçelik arasında, Hindistan’da üretim ve satış yapacak şirket kurulması için ortaklık anlaşması imzalandı.

100 milyon dolar sermaye ile kurulacak yeni şirkette Arçelik’in bağlı ortaklığı Ardutch B.V.’nin ve Voltas’ın yüzde 49 oranında eşit payları bulunacak. Bu ortaklık anlaşması kapsamında, Hindistan’da kurulacak fabrikada buzdolabı üretimi gerçekleştirilecek. Ortak şirket, Arçelik fabrikalarında üretilen ana beyaz eşya ürünlerinin satışını da yapacak.

Arçelik’in Ar-Ge, inovasyon, teknoloji, üretim gücü ile Voltas’ın güçlü marka ve satış dağıtım yetkinliğini bir araya getirecek olan şirketin, ‘Voltas Beko’ markalı ürünler ile Hindistan pazarının önde gelen oyuncularından biri olması hedefleniyor.

7 ülkede 18 fabrika

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu,“Global büyüme stratejimize ivme kazandıran çok önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Potansiyeli ile büyük fırsatlar sunan Hindistan pazarında Tata Grubu ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Global markamız Beko’nun Hindistan pazarındaki etkinliğini artırırken, sadece üretim yapmakla kalmayacak; bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji gücümüzü Güney Asya pazarına da taşıyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Arçelik’in bu önemli iş birliği ile Güney Asya pazarındaki büyüme stratejisini güçlendiren ve rekabetçiliğini artıran stratejik bir adım attığını söyleyen Ebiçlioğlu, şunları kaydetti:

“7 ülkedeki, 18 üretim tesisi ile küresel büyüme yolculuğunu sürdüren Arçelik, 145 ülkede satış faaliyeti gösteriyor. Beko, Arçelik’in küresel büyüme yolculuğuna ivme kazandırıyor. Bugün bu yolculuk daha da etkileyici boyut kazanıyor.”

1 milyar dolar cirolu

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da “Hindistan yatırımımızla tarihi İpek Yolu’nu Beko Yolu yapma stratejimizde çok önemli bir adım daha attık. 2018’in sonuna kadar üretime başlamayı planlıyoruz. Bu süre zarfında Beko markalı ürünlerimizi Hindistan’a ihraç ederken, Voltas Beko markasıyla satışa sunacağız. Ortak şirketimizin Hindistan’da 10 yıl içinde 1 milyar doları aşan ciroya ve yüzde 10’un üzerine pazar payına sahip olmasnı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı