Gazete Vatan Logo

1.2 milyar liralık Gebze ve Fikirtepe projeleri başlıyor

Dumankaya, Gebze ve Fikirtepe’de toplam 1.2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Bu projelerde yaklaşık 5 bin konut yer alacak. Gebze’deki 4 bin konutluk proje, şirketin bugüne kadarki en büyük yatırımı olacak

1.2 milyar liralık Gebze ve Fikirtepe projeleri başlıyor

Son dönemde Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla gündemde olan Dumankaya, geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Gayrimenkul sektöründe cirosunu en çok artıran şirket olan Dumankaya, 2016 yılı için daha büyük hedefler belirledi. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde 5 bin konutluk yatırıma hazırlanıyor. Projeler, Fikirtepe ve Gebze’de yer alacak.

Yüzde 19’u yabancıya

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirtti. 2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattıklarını vurgulayan Dumankaya, “Özellikle son 4 ayda yapılan satışlarla, geçen yıla göre yüzde 131 artış yaşandı. 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015 yılında satış ofislerimizi 6 bin 491 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” diye konuştu.

Haberin Devamı

2016’da tüm sektörlerin görüş açısının çok daha net olacağını ifade eden Barış Dumankaya, 2016’da yatırıma devam edeceklerini söyledi. Dumankaya, 2016 yılı hedefleri için şunları söyledi: “2016 yılında Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projeden konut satışlarımız devam ediyor olacak. 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında Nisan ayı gibi 385 milyon TL değerinde 1.200 konutluk Fikirtepe projesini, Ağustos ayında da 800 milyon TL değerinde 3 bin 500-4 bin konutluk Gebze projesini lanse edeceğiz. Gebze, şirketin bugüne kadar yaptığı en büyük proje olacak. 2016 yılında toplam 1.2 milyar TL yatırım planlıyoruz.”

Ortaklığa devam

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Mazaya ile işbirliklerinin devam ettiğini hatırlatan Dumankaya, bu ortaklığı geliştirerek daha yüksek yatırım adımlarını kurgulayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Turizm gibi etkileniyoruz

TÜRKİYE’DE yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini anlatan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktığını söyledi. Dumankaya, “Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49’u Suudi Arabistan’dan, yüzde 17’si Kuveyt’ten. Rusya ile uçak krizi çıktığında Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi gayrimenkul sektörü de etkileniyor ancak kalıcı olmuyor. Etkisi en fazla bir ay, iki ay sürüyor” diye konuştu.