Gazete Vatan Logo

1+1’i 3-4 yapacağımız stratejik ortak arıyoruz

Kârlı ve değerli şirketlerin her zaman kapısının çalındığını, adayları değerlendirdiklerini belirten Vakko CEO’su Güner, 1+1’i 3-4 yaparak büyümeyi daha da hızlandıracak ortak aradıklarını açıkladı. Başkan Hakko da “Satış değil, amacımız stratejik bir ortaklık” dedi

1+1’i 3-4 yapacağımız stratejik ortak arıyoruz

Son 4 yılda satışlarını yüzde 70 artıran, faaliyet kârını 4.7 katına çıkartmayı başaran lüks perakende segmentinin önde gelen markalarından Vakko’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ile Vakko CEO’su Jaklin Güner, 2017 rakamlarını ve 2018 hedeflerini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım’da özel durum açıklaması yaparak Credit Suisse ile danışmanlık anlaşması imzalayan Vakko’nun Başkanı Hakko, markanın satışı ile ilgili iddialar hakkında açıklama yaptı. İlk günden bugüne burada olduğunu ve hiçbir yere gitmeyeceğini söyleyen Hakko, “Burada maksat satış değil, stratejik bir ortaklık” dedi.

Zor bir dönem içerisinde bile kâr dağıttıklarının altını çizen Güner, “Vakko’nun büyüme ivmesi ve bu tecrübeler açıkçası bizi son derece cesaretlendirdi. ‘Acaba bizim gücümüze güç katacak stratejik bir ortaklık içinde olabilir miyiz?’ dedik. Bu bizi hem daha hızlı büyütebilir hem de yurt dışında daha rahat hareket etmemizi sağlayabilir” dedi. Kârlı ve değerli şirketlerin her zaman kapısının bu konuda çalındığını, yerli ve yabancı adayların henüz Vakko bu kararı almadan önce de olduğunu anlatan Güner, bu teklifleri değerlendirme kararı aldıklarını söyledi. Duyurusunu 2017 yılı içinde yaptığımız bu adım ile ilgili gerekli bilgilendirmeler KAP’a yapıldı ve aynı şekilde önümüzdeki günlerde de gelişmeler oldukça hassasiyet ile bilgilendirmelerimizi yapacağız” açıklamasını yaptı. “Finansal olarak bize güç katacak bir birlikteliğe ihtiyacımız yok” diyen Güner, “Planladığımız yatırımlarımızı yapıyoruz. Rahat bir şekilde finanse edebiliyoruz. Biz 1+1’i 3-4 yapabileceğimiz bir ortaklık, birliktelik istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

31 milyon lira temettü dağıttı

Jaklin Güner, 2016 ve 2017’de 100 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, 2018’de de 60 milyon TL’lik yatırım olacağını söyledi. Güner, 2017’de 703 milyon TL ciro elde ettiklerini, 2018’de 1 milyar TL ciro hedeflediklerini söyledi. 3 yılda da bu cironun 2 katına çıkılacağını bildirdi. Vakko Grup şirketleri 2017 içerisinde satışlarını yüzde 27 oranında artırarak kararlı büyüme trendini korudu. Vakko Tekstil, 2017’ye ait finansal verilere göre esas faaliyet kârını da yüzde 88, dönem kârını 2017’de 2.6 kat artırdı. 2017 kârından 31 milyon TL brüt nakit kâr payı dağıtılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Lüks giyim dünyada 1 Vakko’da 4 büyüyor

Vakko Grup tarafından AT Kearney Yönetim Danışmanlık Şirketi’ne yaptırılan araştırma sonuçlarına göre; 2016-2021 yılları arasında global giyim pazarının yüzde 4.5, global lüks giyim pazarının yüzde 4.4, Türkiye giyim pazarının yüzde 5.1 ve Türkiye lüks giyim pazarının yüzde 8.2 büyümesi öngörülüyor. Güner, “Lüks giyim dünyada 1, Türkiye’de 2, Vakko’da 4 birim hızla büyüyor” dedi. Jaklin Güner “Kadınların iş gücüne katılışındaki artış lüksü olumlu etkiliyor. Bu yıl 25 noktada yeni mağaza açacağız” dedi.