Gazete Vatan Logo

0.98 faizle yeni fırsat

Konutta yeni seferberlik 27 Ağustos’ta başlıyor. Emlak Konut GYO öncülüğünde KONUTDER, GYODER ve İNDER üyeleri, faizi yeniden yüzde 0.98’e çekip, yüzde 10 peşinat ve 120 ay vade sunacak.

0.98 faizle  yeni fırsat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un önceki gün sinyallerini verdiği düşük faizli yeni kampanyanın detayları belli oldu. Kurban Bayramı’ndan hemen sonra 27 Ağustos’ta başlaması planlanan kampanya kapsamında konut kredisi faizleri yüzde 2’yi aşan seviyelerden yeniden yüzde 0.98’e indirilecek ve vade 120 ay olacak. Peşinat oranı da yüzde 10 olarak belirlendi. Kampanyanın en az bir ay sürmesi hedefleniyor. Kampanyada başta Emlak Konut GYO projeleri olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri yer alacak. Kampanya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla 27 ya da 28 Ağustos’ta düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

Kamu spotu da olacak

Kampanya için bir kamu spotu da hazırlanması gündemde. Bu kampanyanın geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen yüzde 0.98 faizli kampanyadan farkı, bankaların yer almaması. Geçtiğimiz kampanyada bankalar faizi indirmiş, müteahhitler de yüzde 20 indirim yapmıştı.

Fedakarlık dönemi

Konut kredisi faizlerini yeniden yüzde 0.98’e indiren kampanyanın temelleri geçen hafta KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas’ın, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli’yi ziyaretlerinde atılmıştı. Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sektörü hareketlendirmek için bir kampanyaya başlayacaklarını belirterek, “Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri, 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından vatandaşlarımızın ev sahibi olması için önemli bir fedakarlık örneği gösterdiler. Bugün de ülkemize yönelik yürütülen bu ekonomik kuşatmaya karşı en güçlü şekilde mücadele edecekler ve yeni bir fedakarlık dönemini başlatarak vatandaşlarımızı mağdur etmeden uygun koşullarda konut sahibi yapacaklar” demişti.

Haberin Devamı

Ev almanın tam zamanı

Dün Emlak Konut GYO ile yeniden bir araya gelen sektör temsilcileri, kampanyaya son şeklini vermiş oldu. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektörü desteklemek için birçok kampanya düzenlediklerini hatırlatarak, “Şu anda konut almanın tam zamanı. Vatandaşa yeniden yüzde 0.98’le fırsat sunuyoruz”dedi. KONUTDER Başkanı Altan Elmas da sektör temsilcileri olarak kampanyayı en fazla

Haberin Devamı

1 ay yapabileceklerini belirterek, kamunun ve bankaların da desteğinin olması gerektiğini söyledi.