Gazete Vatan Logo

‘Zorlu’ pazarlık Mayıs’ta

Zorlu Center’da 200 civarındaki mağazanın kiralanmasına Mayıs ayında start verilecek

Alışveriş merkezinde önce dev bir alanda yer almaya hazırlanan Beymen ve lüks markalar konumlandırılacak, ardından diğer mağazalar kiralanacak. Kiralama operasyonunun başında olan Avi Alkaş, detay vermekten kaçınırken, “Hatırı sayılır bir başvuru geldi. Mayıs ayı itibarıyla kiralamada epey yol alacağımıza inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Açıldığında İstanbul’un hatta Türkiye’nin en pahalı alışveriş merkezi olacağı söylenen Zorlu Center’da 200 civarındaki mağazanın kiralanmasına Mayıs ayında start verilecek. Büyüklüğüne, konumuna, faaliyet alanına göre metrekare fiyatının 100 eurodan başlayıp 250 eurolara çıkacağı söylenen Zorlu Center, şu anda 50-200 euro arasında kiralama bedelinin olduğu İstinye Park’ı liderlik koltuğundan indirecek. Sektörün duayenlerinden, Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve ekibinin üstlendiği kiralama çalışmalarında önce Beymen ve lüks markaları konumlandırılacağı, ardından diğer mağazaların kiralanacağı belirtiliyor.

Hatırı sayılır başvuru

Projeyle ilgili birtakım değişikliklerin bitmesini beklediklerini, bu nedenle kiralama çalışmalarının Mayıs’a kaldığını söyleyen Avi Alkaş, hatırı sayılır bir talep aldıklarını belirtti ancak detay vermekten kaçındı. Alkaş, “Değişiklikleri bekledik, sıra mağazaların kiralanmasına yeni geldi. Hatırı sayılır bir başvuru geldi ve gelmeye de devam ediyor. Mayıs ayı itibarıyla kiralamada epey yol alacağımıza inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Zorlu’nun 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisi üzerinde inşa ettiği Zorlu Center, tamamlandığında 2.5 milyar dolarlık yatırım haline gelecek. Zorlu Center’ı şehrin göbeğinde, özel bir proje şeklinde nitelendiren Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu, alışveriş merkezine talebin çok fazla olduğunu belirterek, “Yerli ve yabancılardan müracaat çok fazla” olduğunu söylemek dışında detay vermiyor. Projenin rezidans bölümünde ise metrekare fiyatı 9 bin dolardan başlıyor 15 bin dolara kadar çıkıyor.

‘Avi Alkaş ilgileniyor, ben karışmam şu markayı koy demem’

AVİ Alkaş ve ekibine yapılan başvuruların yanısıra birçok kişinin de bu prestijli projede yer almak için Zorlu’nun patronu Ahmet Zorlu’nun kapısını aşındırdığı, araya hatırlı dostlar soktuğu da gelen haberler arasında... Ahmet Zorlu, kısa bir süre önce verdiği bir röportajda “1000 civarında müracaat varmış. Varmış diyorum çünkü bu konuyla Avi Alkaş ilgileniyor. Ben karışmıyorum. Şu markayı da koy diyemem. Yapamam. Marka miksini iyi yapamazsak o alışveriş merkezi de iyi iş yapamaz. Ben geleceği düşünmek zorundayım. Avi Alkaş’a ‘Eğer iyi bir marka miksi yapmazsan seni betona gömerim’ dedim. Şimdi beton da bitti. Ben oraya karışamam. Darılanlar da çok bu yüzden” demişti.

Haberin Devamı