Gazete Vatan Logo

“Zonguldak’a ayak basmasın” tehdidi

Şiddet gördüğü sendikacı kocasını silahla vuran Hülya A., bu kez ölüm tehdidiyle karşı karşıya.

“Zonguldak’a ayak basmasın” tehdidi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri olan eşi Hakkı A.'yı şiddet gördüğü ve kendisine ahlaksız tekliflerde bulunduğu iddiasıyla silahla vuran Hülya A., Sabah'a konuştu. Olay günü Hakkı A.'nın her zaman olduğu gibi eve sarhoş geldiğini ifade eden Hülya A., "Yine sarhoştu ve beni dövmeye başladı. Gardıroptaki en az 30 takım elbiseyi bıçakla kesti yırttı. Bana, çocuğuma ve anneme küfürler etti. Arkadaşlarıyla ilgili ahlaksız tekliflerde bulundu. Dayanamadım, silahı ateşledim. İstemeden vurdum. Olayı Ahmet Akgün ve Nuri Turpçu'ya anlattı, onlar da inanıp mahkemede aleyhime tanıklık yaptı. İnsanlar görmedikleri olay hakkında nasıl şahitlik yapıyor. Biraz vicdanlı olmak lazım. Onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

'ÖLMEDİĞİM İÇİN AĞLADIM'

Olaydan bir süre önce intihar teşebbüsünde bulunduğunu ifade eden Hülya A. şöyle devam etti: "Eziyet dolu bir hayatım vardı. Sendika seçimleri olduğunda eve asgari 10 kişi gelirlerdi. Sabahlara kadar içerlerdi. Ben ona, 'Burası bizim evimiz, mahremimiz, toplantılarını sendikada gündüz neden yapmıyorsun' dediğimde uçan tekme attı. Dayanamadım, yine dayaktan sonra 50 hap içtim. İki gün yoğun bakımda kaldım. Kendime geldiğimde ölmediğim için ağlamaya başladım. Zonguldak'ta sendikacı denilince akla nüfuzlu insan geliyor. Derdini kimseye anlatamıyorsun. Arkadaşlarıyla birlikte olmamı açıktan demezdi ama her defasında ima ederdi."

Haberin Devamı

'DAVAYI ÇEKSİN'

Öte yandan Hakkı A.'nın, Gelibolu'da yaşayan baldızı F.M.'yi arayıp, "Hülya bir daha Zonguldak'a ayak basmasın, kötü olur. Açtığı ceza davasını da geri çeksin" dediği iddia edildi. Hülya A., "Bunca kadın, kocaları tarafından öldürülürken benim korkmamam mümkün mü? Kaldı ki Hakkı A. nüfuzlu biri ve sendikayı arkasına almış. Korkuyorum, dağıldım. Koruma ve iş istiyorum" ifadesini kullandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Hülya A.'nın davasına müdahil olacaklarını belirterek, "Hukuksal destek vereceğiz" dedi.

SABAH