Gazete Vatan Logo

'Zimmetli' bankanın personeli dağıtılıyor

Trilyonluk zimmet soruşturmasının sürdüğü Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde Müdür Onur Yiğit ile 20 personelin görev yerleri değiştiriliyor

Aralarında Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Kara Kuvvetleri Eski Komutanı Muhittin Füsunoğlu, Emekli Orgeneral Necdet Üruğ ile Prof.Dr. Haluk Yücesay'ın da bulunduğu 97 kişinin hesabından 5.6 trilyon liranın zimmete geçirildiği Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'ndeki soruşturma devam ediyor. Ankara'dan gelen 7 müfettiş, hesapları tek tek inceliyor. Soruşturma kapsamında başta Şube Müdürü Onur Yiğit olmak üzere şube personelinin yerlerinin değiştirileceği de öğrenildi.Yiğit'in Ankara'daki Genel Müdürlüğe alınacağı, şubede görevli 20 personelin de görev yerlerinin değiştirileceği ileri sürüldü. Bu arada mağdur olan 97 müşteriye paralarının ödeneceği söylentisi heyecan yarattı. Bazı müşteriler paralarını alma umuduyla bankaya geldi ancak yetkililer henüz soruşturmanın bitmediğini bildirdiler. Hesabındaki 1.5 trilyon liranın kaybolduğu ileri sürülen Gül Sunal da dün şubeye geldi. Sunal ödeme konusunda bir tarih verilmediğini söyledi.

Emekliliğini istedi
97 kişinin hesabından 5.6 trilyon lirayı çeşitli yollarla zimmetine geçirdiği öne sürülen ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi Şef Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu geçen cuma günü avukatı aracılığı ile emekliliğini istedi. Emekli Albay eşi Akil Dizdaroğlu ile birlikte Feneryolu'ndaki evinden ayrılarak kayıplara karışan Dilek Dizdaroğlu polis tarafından aranıyor.

Haberin Devamı