Gazete Vatan Logo
Magazin 'Zenne' Pelin Batu'yu ağlattı

'Zenne' Pelin Batu'yu ağlattı

"Zenne" filminin yoğun ilgi gören galası yapıldı

Büyük merak ve heyecanla beklenen "Zenne" filminin yoğun ilgi gören galası; Nişantaşı City's –Citylife Sinemaları'nda, gökkuşağı renklerinde giyinen yüzlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Töre cinayetlerinin anlatıldığı filmden çok etkilendiğini söyleyen Pelin Batu " Hüzünlü bir film. İzlerken yaşıyor gibi oldum. Bu nedenle bir çok kişi gibi ben de gözyaşlarımı tutamadım" dedi.

Film ekibinin yanı sıra Sertab Erener-Demir Demirkan, Halit Ergenç-Bergüzar Korel, Sumru Yavrucuk, Levent Üzümcü, Pelin Batu, Sedef Avcı-Kıvanç Kasabalı, Nur Fettahoğlu, Nesrin Cavadzade Berna Laçin, Yaşar Gaga, Banu Güven, Billur Kalkavan, Devin Özgür Çınar, Mustafa Alabora, Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Güngör Uras, Günseli Kato, Şirin Payzın, Betül Arım, Burçin Orhon, Özge Fışkın, MODEL, Neşe Erberk, Pucca, Gonca Vuslateri, Binnaz Ergin, Defne Halman, Goncagul Sunar, Eylem Yıldız, Zeynep Eronat, Zeynep Altıok, Berna Sağlam, Fem Güçlütürk, Şükran Ovalı-Hakan Kurtas, Kemal Uzun, Ece Dizdar gibi sanat ve medya dünyasından birçok önemli ismin katıldığı galada, tanıtım konuşmasını Banu Güven üstlendi.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden 5 ödülle dönen filmin galasında; yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay ile oyuncular Kerem Can, Erkan Avcı, Giovanni Arvaneh, Tilbe Saran, Ünal Silver, Rüçhan Çalışkur, Tolga Tekin, Esme Madra ve Jale Arıkan, filmin müziklerini yapan Demir Demirkan ve Paolo Poti ile bir araya geldiler.

FİLM ASIL REZİLLİĞİ ANLATIYOR

Galada açılış konuşmasını, aynı zamanda filmin konuk oyuncuları arasında bulunan Banu Güven gerçekleştirdi. Konuşmasında "Zenne, yalnızca Türkiye'nin ilk eşcinsel namus cinayetini anlatmıyor, Ahmet'in hikâyesinden yola çıkarak, bu cinayete zemin hazırlayan anlayışın askerde, devlette, toplumda ve ailede nasıl hüküm sürdüğünü gösteriyor. Zenne'nin, memleketin İçişleri Bakanı olan şahsın eşcinselliği ve sanatçıları 'rezillik' olarak nitelemesinin hemen ardından vizyona girmesi beni ayrıca mutlu ediyor. Asıl rezillik nedir, bu film onu anlatıyor çünkü. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Zenne'yi izlemesini hararetle tavsiye ederim." diyen Güven, daha sonra tüm film ekibini sahneye davet etti.

Yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay ise, Banu Güven'e, başından bu yana "Zenne" projesinde yer aldığı için teşekkür ederek, konuşmalarını "Siyah yerine gökkuşağının renklerinden birini seçip gala kıyafetinizi belirlemenizi rica etmiştik. Görüyoruz ki pek çoğunu Zenne'nin galasının, bir film seyredecek olmanın ötesindeki anlamının fazlasıyla bilincinde. Hassasiyetiniz ve filmimize gösterdiğiniz zarif desteğiniz için teşekkür ediyoruz." diye sürdürdüler ve galaya katılan davetlilerden bazılarını sahneye alarak rengarenk bir Türkiye portresinin fotoğraf pozunu verdiler.

2008 yılında cinsel kimliğini açıkladığı için öldürülen ve yönetmenlerin yakın arkadaşı olan Ahmet Yıldız'a adanan "Zenne"; 11 Ocak 2012, Çarşamba akşamı saat 18:00'de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek akademik gala aracılığıyla da, akademik çevreyle buluşacak.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından davet edilen "Zenne"nin akademik galasında; film gösteriminin ardından, Banu Güven moderatörlüğünde, film ekibi ile beraber bir söyleşi de düzenlenecek ve söyleşi canlı olarak sosyal medyaya aktarılacak.

Dağıtımını Medyavizyon'un üstlendiği "Zenne", 13 Ocak 2012, Cuma gününden itibaren Türkiye çapında 15 şehirde, 48 sinema salonunda gösterime giriyor!

Haberin Devamı