Gazete Vatan Logo

'Zafer Tırmanışı' ilk kez Kaçkar'da

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Ağrı Dağın’dan sonra ilk kez ”Zafer Tırmanışı”nın Kaçkar Dağları’nda yapılacağını söyledi.

Karaca, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda bulunan bir tesiste düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 13. Uluslararası Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Kaçkar Dağı’na tırmanış gerçekleştireceklerini belirterek, ”’Yapacağımız etkinliğe ilişkin Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Bu kurumlardan etkinlik için destek aldık” dedi.

Destekler sayesinde etkinliği Rize’de gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, ”Etkinliğe 200’e yakın sporcunun katılımını öngörüyoruz. Ağrı Dağın’dan sonra ilk kez ’Zafer Tırmanışı’ Kaçkar Dağları’nda yapılacak. Zafer Tırmanışı, 27 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Karaca, dağcılığın Türkiye’de geçmiş yıllarda belirli bir kesimin yaptığı spor olduğunu, bugün ise Anadolu’nun her tarafına yayıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

”30 binin üzerinde lisanslı sporcumuz ve 900 civarında tescilli kulübümüz ile büyük bir camia olduk. Yapılan eğitimlerle spor ahlakı ve çevre bilinci içinde sporcu yetiştirdik. Rize’nin Türk dağcılığında çok önemli yeri var. Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan, ’İleri Kar-Buz Eğitim’ faaliyetini de 1 Eylül’de Kaçkarlar’da yapacağız.”

Federasyonun Rize Temsilcisi Hasan Önder ise Rize Belediyesi sponsorluğunda yapılacak ”Zafer Tırmanışı”na ev sahipliği yapacakları için mutlu olduklarını, bütün sporculara ve kulüplere görev düştüğünü söyledi.

Önder, Ağrı Dağı’ndan sonra Rize’de yapılacak faaliyetin bölge dağcılığına ve turizmine katkı sağlayacağını vurgulayarak, ”Türkiye dağcılık camiasında Rize’nin çok önemli yeri var. Rize, 20’nin üzerinde dağcılık yapan aktif kulüp ile Türkiye’de birinci sırada yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı