Gazete Vatan Logo

'Yüzde 30 daha fazla büyüyecek!'

Türk Telekom Grubu, yeni dönem kurumsal hizmet vizyonunu açıkladı.

'Yüzde 30 daha fazla büyüyecek!'

Müşteri odaklı yaklaşımı ve entegre yapısı ile işletmelerin tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan Türk Telekom Grubu, Türkiye’yi “yeni nesil şirket” kavramı ile tanıştırmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki şirketlerin tamamının internette olmalarının ve iletişim teknolojilerini kullanmalarının öneminin altını çizen Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca, “Şirketler, Türk Telekom teknolojisi ile yeni nesil şirket olacak, kazançlarını artıracak ve teknoloji liginde liderliğe oynayacaklar” dedi.

Türk Telekom Grubu, yeni dönem kurumsal hizmet vizyonunu Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında açıkladı. Müşteri odaklı yaklaşımı ve yeni entegre yapısı ile Türkiye’de yepyeni bir dönem başlattıklarını ve internet üzerinde Türkiye iş dünyasını yeniden kuracaklarını ifade eden Mehmet Ali Akarca “Türk Telekom teknolojisi ile dönüşen yeni nesil şirketler büyüyecek ve artık bölgenin liderliğine oynayacaklar” dedi.

Türk Telekom Grubu’nun entegre yapısı ile kurumsal müşterilerinin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri tek çatı altında verebilen tek adres olduğunun altını çizen Mehmet Ali Akarca, müşterilerinin hız ve kapasite ihtiyacını, hem sabit hem de mobilde en yüksek kalite ile karşıladıklarını belirtti.

Türkiye’de 2 milyon civarı işletme olduğunu ve her yıl 126 bin işletmenin daha bu şirketlerin arasına katıldığını belirten Mehmet Ali Akarca “Ancak bu şirketlerin sadece 1 milyona yakını internet üzerinde aktif ve bu şirketlerin hemen hemen hepsi Türk Telekom hizmetlerinden faydalanıyor. Henüz iletişim teknolojileri ile tanışmamış diğer şirketler, onları anlayan, dinleyen ve ihtiyaçlarına çözüm sunan bir teknoloji danışmanına ihtiyaç duyuyor. Türk Telekom Grubu olarak ilk telefonu bağlattıkları andan büyük bir veri merkezine ihtiyaç duydukları ana kadar, büyüdükleri her an adım adım şirketlerin yanında yer alıyoruz. Biz sunduğumuz kurumsal hizmet ve çözümlerle küçük büyük tüm kurumlar için verimliliğin, kazancın, büyümenin kapılarını aralıyoruz. Şirketleri; iletişim teknolojilerinin nimetleriyle tanıştırıp, global rekabette aktif yeni nesil şirketler haline getiriyoruz” dedi.

Yeni nesil şirketler teknoloji sayesinde yüzde 10 ila 30 büyüyecek

Haberin Devamı

Günümüz dünyasında şirketlerin teknoloji ile büyüdüklerini belirten Akarca, “Türk Telekom Grubu olarak biz de şirketlerin sahip olduğu gerçek potansiyeli ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Yalnızca bugüne değil, yarına da hazır olmalarını sağlayacak yeni nesil çözümler sunmaya odaklanıyoruz. Şirketleri teknolojimizle donatıyor, yeni nesil şirketler ortaya çıkarıyoruz. Araştırmalar, Türkiye’deki KOBİ’lerin teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullanmalarının, 15 milyar dolar ek kazanç getireceğini gösteriyor. Türk Telekom Grubu’nun sunduğu iletişim teknolojilerini kullanan yeni nesil şirketler, daha fazla kazanmanın da kapılarını aralıyor. Çözümlerimizi kullanarak; tasarruf sağlayan, gelirlerini artıran ve işletme risklerini azaltan şirketler yüzde 30’a varan büyüme oranlarını yakalarken ülke ekonomisinin de büyümesini sağlıyor. Yeni nesil şirketlerle daha güçlü Türkiye diyoruz. Yeni nesil şirketlerin Türk Telekom teknolojisi ile bölgenin lideri olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Akarca: Bölgenin veri merkezi üssü olacağız

Haberin Devamı

Veri Merkezi konusunda mevcut müşteri portföyü ile Türkiye’nin en büyüğü olduklarının altını çizen Mehmet Ali Akarca “Tier III sertifikasına sahip uluslararası standartlardaki veri merkezimiz ile pazardaki en yüksek bant genişliğini sunuyoruz. Güçlü veri merkezi hizmetimizle Türkiye’nin datasının Türkiye’de kalmasını hali hazırda sağlıyoruz. İstanbul’un 3 sene içerisinde Frankfurt, Amsterdam ve Londra’ya alternatif bir veri merkezi haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu misyonumuza paralel olarak pek çok global içerik sağlayıcı ile görüşmeler yapıyoruz. İçeriklerini Türkiye’de konumlandırmaları ve buradan Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya hizmet sunmaları için gerekli platformları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Akarca: Türkiye’nin her köşesinde şirketlerin yanındayız

Haberin Devamı

Türk Telekom Grubu’nun Türkiye’nin en zengin çözüm portföyünü ve en müşteri odaklı hizmet anlayışını sunduğunun altını çizen Akarca, “Türk Telekom Grubu olarak Türkiye’nin doğusundan batısına en ücra noktalara bile ulaşan hizmet ağımız ve nitelikli insan kaynağımız ile şirketlerin yanındayız. Türkiye’nin en büyük, en gelişmiş ve en yaygın servis ağına sahibiz. 81 ilde, 254 ilçede ve 34 bin kişilik dev çalışan kadrosu ile Türkiye’nin her yerinde ve müşterilerimizin hemen yanındayız. Yeni entegre yapımız ile kurumsal müşterilerimize tek noktadan hizmet kolaylığı sağlıyoruz. Kurumsal internet erişim paketlerinden bulut bilişime, veri merkezi hizmetlerinden akıllı çözümlere, güvenlik hizmetlerinden M2M çözümlere kadar şirketlerin tüm iletişim ihtiyaçlarına yönelik 100 farklı ürünü Türkiye’de tek elden sunabilen en geniş hizmet portföyüne sahibiz. Dünya standartlarındaki teknolojiyi yerel ihtiyaçlara göre de şekillendirerek şirketlere özel hizmetler sunuyoruz. İş yerlerini global arenada rekabet edebilecek standartlara kavuşturuyoruz. Türkiye’nin iş dünyasını ve ekonomisini geleceğe Türk Telekom Grubu teknolojisi taşıyacak” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin kalbi Türk Telekom Grubu’yla atıyor

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisinin kalbinin Türk Telekom Grubu’yla attığını belirten Mehmet Ali Akarca, “Türkiye’de tüm önemli sektörler Türk Telekom altyapısı üzerinden işlem yapıyor. Finans, sağlık, eğitim, ulaştırma, enerji, perakende, e-ticaret gibi Türkiye ekonomisine yön veren tüm sektörlerin arka planında Türk Telekom Grubu’nun gücü var. Kısacası Türk Telekom Grubu, Türkiye’nin iletişim omurgasını oluşturuyor. Bu sektörlerde yapılan işlemler Türk Telekom Grubu’nun altyapısı üzerinden yürüyor. Ayrıca Türkiye’de e-ticaret yıllık yüzde 35 büyüyerek 18,9 milyar TL hacme ulaştı. Bu büyümenin arkasında da Türk Telekom Grubu internet hizmetleri var. Türkiye’nin iş dünyasını ve ekonomisini Türk Telekom Grubu teknolojisi geleceğe taşıyacak” dedi.

Araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin dijitalleştiği bir gelecek için çalıştıkları ve insanların daha mutlu ve daha üretken olduğu akıllı bir gelecek kurduklarını ifade eden Mehmet Ali Akarca akıllı şehir çözümlerinin bu yolda en değerli adımlardan biri olduğunu vurguladı.