Gazete Vatan Logo

‘Yüzde 100 başarılı olamadık çünkü bürokratik oligarşi var’

Erdoğan, Sanko Holding’e ait Çatalca Rüzgar Enerjisi Santrali’nin açılışına katıldı

BAŞBAKAN Erdoğan, Afyon’daki programını tamamladıktan sonra Çatalca’ya geçerek Sanko Holding’e ait Çatalca Rüzgar Enerjisi Santrali’nin açılışına katıldı. Tesisin yılda 220 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üreteceğini ve ortalama 122 bin hanenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Özel sektör bunu hızla başarıyorsa, niçin bunun önüne bariyer çekiyoruz? ’Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var’ dedik, biz yolları açtık. ’Peki yüzde yüz başarılı oldunuz mu?’ Hayır olamadık, çünkü Türkiye’de bu bürokratik oligarşi olduğu sürece bunu başarmak zor. Tabii yarın medya yazacak, ’Çözün bunu’ diyecek. Dünyanın hiçbir yerinde yasama organları bunu çözememişler ki biz çözelim. Çünkü yine gelip takıldığı yer bürokratik oligarşi. Bunun çözülme yolu var, ama o da demokrasiyle bağdaşmıyor. Sıkıntı burada. Demokratik kurallar içinde aşmanın gayreti içindeyiz.”

“Yargı da engel”

Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’de sadece bürokratik oligarşi bariyer oluşturmuyor. Özelleştirmeye inanmayan bir mantık var. Bu da siyasetin içinde, onlar da bariyer oluşturuyor. Zarar eden hantal devlet kuruluşlarını özelleştirdik. Ama birçok engel konuldu. Nereden? Her yerden. Yargı da bu noktada bizi uğraştıran en önemli konulardan biri. Bakın araziler satılmıştır ihaleyle. Şu anda o arazileri aynı şekilde satmaya kalksanız, o paraları alamazsınız. Bir girişimci yatırım yapacak, bakıyorsunuz ki hop bariyer var önünde.”

YENİ SAKIP AĞA

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Başbakan Erdoğan’a minyatür bir rüzgar türbini hediye etti. Erdoğan da “Adeta yeni bir Sakıp Ağa’dır Abdülkadir bey. Böyle görüyorum kendisini” dedi.

Haberin Devamı