Gazete Vatan Logo

‘Yuva yıkan kadına tazminat olmaz’

İzmir’de bir çocuk annesi ev hanımı Saide Gözen, eşi Ali T.’den, başka bir kadınla aldattığı gerekçesiyle boşandı. Saide Gözen, evliliğinin bitmesine neden olan Nazan T.’ye 30 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme 5 bin lira tazminata hükmetti. Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi, kararı bozdu

‘Yuva yıkan kadına tazminat olmaz’

İnşaat mühendisi 55 yaşındaki Ali T. 23 yıl önce 49 yaşındaki Saide Gözen ile evlendi ve bu evliliklerinden bir çocukları oldu. İddiaya göre Saide Gözen, kendisini başka kadınla aldattığı iddiasıyla eşi Ali T.’den boşanmak için 2010 yılında Karşıyaka 3’üncü Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme Ali T.’yi ağır kusurlu bulup tarafların boşanmasına karar verdi. Boşanma kararı Yargıtay tarafından da onanıp kesinleşti. Ali T., boşanma kararı kesinleşince bir belediyede çalışan 40 yaşındaki Nazan T. ile evlenip bir çocuk sahibi oldu.

Yuvamı yıktı tazminatı

Saide Gözen, evliyken eşiyle birlikte olup yuvasının yıkılmasına neden olduğu iddiasıyla Nazan T.’ye, karşı avukatı Bediha Işıl Değerli aracılığıyla ’kişilik haklarına zarar verdiği’ gerekçesiyle 20 bini maddi, 10 bini manevi toplam 30 bin lira tazminat istemiyle Karşıyaka 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Gözen dava dilekçesinde, Nazan T.’nin evli olduğunu bildiği halde eşi Ali T. ile birlikte olduğunu, sosyal paylaşım sitesinde fotoğraf ve mesajlar yayınladığını, bu durumun boşanmaya neden olduğunu belirtip tazminat istedi.

Haberin Devamı

Kadın hakim olur dedi

Davanın görüldüğü Karşıyaka 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Emine Halman Çetin, 2013 yılında verdiği kararda, Saime Gözen’in ’manen yaralanmasına’ neden olduğu gerekçesiyle Nazan T.’nin Ali T. ile ilişkisinin başladığı belirlenen tarih olan 2008 yılından itibaren yasal faizi hariç 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Karar temyize gitti. Temyiz istemini değerlendiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.