Gazete Vatan Logo

‘Yurtdışından da milletvekili olsun’

Almanya’da ‘salon mitingi’ düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verecek olan yurtdışında yaşayan Türklerin milletvekili de seçebilmesi gerektiğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde Almanya’da dün toplantı düzenledi.

Kılıçdarğolu, Essen’de kaldığı otelde dün sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile kahvaltıda bir araya geldi. Grugahalle Salonu’ndaki mitinge gitmek üzere ayrılırken soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Avrupalı Türklerin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çok önemli rol oynayacağına işaret ederken, “Aynı zamanda seçilme hakları da olsun yurt dışında çalışan işçilerimizin. Yani seçim çevresi yurt dışında da olsun, belli sayıda milletvekili seçilsin” diye konuştu.

‘Telefonum dinleniyor’

Daha sonra Grugahalle Salonu’ndaki kalabalığa seslenen CHP lideri, özetle şunları söyledi:

“Birinci hedefimiz demokrasiyi ve bireysel hak ev özgürlükleri genişletmek. Bizim yaşadığımız koşullar sizin Almanya’da yaşadığınız koşullardan çok farklı. Telefonlarım dinleniyor. Ailem ve yakınlarımın telefonları dinleniyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yılmayacağız, korkmayacağız. Onlar sanıyor ki baskı kurunca CHP’liler geri adım atacak. Genlerimizde Kuvva-i Milliye yatar. Kimseye boyun eğmeyiz biz.”

‘Hapse gireceğiz’

“Türkiye’de en kolay bir partiyi eleştirmektir. Otururuz bir kahvede CHP’ye vururuz. Bu doğru değil. Türkiye’ye ileri demokrasiyi getirdik diyorlar. Nasıl bir ileri demokrasiyse. 14 yaşındaki çocuğu terörist diye seçim meydanlarında anlatıp yuh çektiriyorsunuz. Fezlekelerimiz bekliyor. Vekilliğimiz düşünce hapse gireceğiz. Recep Bey bundan memnunluk duyuyor.”

‘Namus sözü’

“Bir Gezi direnişi oldu. Gencecik çocuklarımız baskıya dayanamadı. İnsanlar düşüncelerini özgürce açıklarlar. Bunun önündeki engelleri kaldıracağız. Namus sözüz...”

‘Soma’da ölüm doğal değildi’

Kılıçdaroğlu UNESCO’nun kültür mirası listesindekimaden ocağı müzesini (Zeche Zollverein) ziyaret etti. Müze yetkilisi Robert Müller, Kılıçdaroğlu’na, “Hiçbir zaman arama kurtarma çalışmasına katılmak zorunda kalmadan 20 yıl arama kurtarma görevlisi olarak çalıştım. Soma’daki madenciler bizim 19’uncu yüzyıl koşullarında çalışıyorlar” dedi. Kılıçdaroğlu, “Soma’da hayatını kaybedenlerin ölümlerinin doğal olmadığını göstermek için buradayım” dedi.

Haberin Devamı