Gazete Vatan Logo

‘YSK’da üç paralel üye var’

AKP’li Soylu: “Fitneyi yukarıdan sarkıtıyorlar. CHP ile ittifak yapıp itiraz edilen yerleri AKP karşıtlarına vermek için organizasyon kuruyorlar”

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin itiraz ve tartışmalar sürerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’dan, bir başkan ve altı asıl üyesi bulunan YSK’yla ilgili şok bir iddia geldi. “Anlaşılıyor ki birileri milletten verdikleri 45,5 puanın öcünü almaya çalışıyor. Bir siyasi partinin 1946 seçimleri hariç bu kadar haksızlığa uğradığı görülmemiştir” ifadesini kullanan Soylu, “Adana’da kurma kumar masası gibi kurma bir seçim düzeni oluşturulmuştur. Kimse sesini çıkarmıyor” diye konuştu.

‘Ağrı’da yalan yayılıyor’

Soylu, “Ağrı’da haklı itirazlarımızla oylar ancak bir kere sayılırken, YSK bunun sayılmaması için engeller çıkarmaya çalışıyor. Gazetelerde bir kumpanyayla birlikte 15, 16 defa sayıldığı yalanı bir yerden bir yere yayılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Sandıklar açılmıyor’

Seçim sonuçlarına itirazların farklı şekilde değerlendirildiğini söyleyen Süleyman Soylu, şöyle devam etti: “Yalova’da CHP seçimi kazanana kadar sandıklar açılıyor ancak aynı şekilde bizim haklı itirazımız olunca, baskı neticesinde sandıklar açılmıyor. Muğla’da Köyceğiz’i 27 oyla kazanıyoruz, Dalaman’ı 6 oyla kaybediyoruz. İtiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu 27 oy farkın bulunduğu Köyceğiz sandıklarını açıyor, ancak 6 oy farkın bulunduğu Dalaman’da aynı itirazımızı reddediyor. CHP itiraz edince açılıyor ama biz itiraz edince ve daha haklı durumda olunca açılmıyor. Buradan çıkaracağımız sonuç şu, YSK’da üç paralel üye var. Fitneyi yukarıdan aşağıya sarkıtıyorlar. CHP’yi ve temsilcilerini örgütleyip baskı yaptırıyorlar, aynı zamanda CHP ile ittifak yaparak, itiraz edilen yerleri AK Parti’nin karşıtlarına vermek için organizasyon kuruyorlar. Bunu görmemek için dünyada her şeyden bihaber olmak lazım.”

Soylu, “Adana, Ağrı, Yalova, Köyceğiz, Dalaman’da ciddi şekilde paraleller ile CHP’nin ilişkileri söz konusudur. Canımıza tak etti” diye konuştu.

‘YSK işini hukuka uygun yapmazsa güven kalkar’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün memleketi Yozgat’ta seçim sonuçlarıyla ilgili tebrik ziyaretlerinde bulunurken, YSK’yla ilgili de konuştu. Bozdağ, şunları söyledi: “Bu seçimde de pek çok itirazlar var. Ben umuyorum ve diliyorum ki, bu seçim sonucunda da hem YSK hem il ve ilçe seçim kurulları Türkiye’nin seçim sicilinin bu sefer de yüzde yüz pekiyi notu ile dolmasını sağlayacaklardır. Sağlamaları da gerekir. Çünkü onların işlerini hukuka uygun yapmaları son derece önemlidir. Eğer YSK’nın hukuka uygun şekilde iş yapmadığı şeklinde insanlarda kanaat oluşursa herkesin seçime olan güveni ortadan kalkar. Türkiye’de bu millet her şeyi tartıştı. Ama, sandığı bugüne kadar tartışmadı. İnanıyorum ki seçim sonuçları kesin olarak ilan edildiğinde de sandık sonuçları üzerinde tartışmalar son bulacaktır.

Çünkü, seçimler sağlıklı bir şekilde yürüdü ve yürüyor.” Bozdağ, ayrıca “Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ben inanıyorum ki, yüzde 51 değil, yüzde 60’ın üzerinde bir oyla Türkiye Cumhurbaşkanını ilk turda Allah’ın izni ile seçecektir” dedi.

Haberin Devamı