Gazete Vatan Logo

‘YPG’nin elindeyim beni kurtarın!’

Karaman’da aşçılık yapan Ramazan Bozkurt’un (27) çalışmak için gittiği Dalaman’da tanışarak evlendiği eski eşi Hülya Bozkurt (28) 2015 yılında küçük çocuğu olan iki yaşındaki Yiğit Alp’i alarak kayıplara karıştı.

‘YPG’nin elindeyim beni kurtarın!’

Genç kadın birkaç hafta sonra eski kocasına ulaşarak DEAŞ’a katıldığını ve Suriye’nin Rakka kentinde yaşadığını söyledi. Eşinden ayrılmış olan Ramazan Bozkurt’a dün WhatsApp üzerinden sesli bir mesaj geldi.

‘Devlet oğlumu bulsun’

Gönderilen mesajda DEAŞ’a katılan eski eş, “Ramazan ben Hülya. Suriye Kamışlı’dayım. Yani YPG’deyim. Artık DEAŞ’la değilim. Sizden yardım istiyorum. Ya beni buradan çıkar ya da para gönder. Bin dolar istiyorum inşallah gönderir misin?” diyerek yardım istedi. Ramazan Bozkurt, İstanbul’dan tanımadığı birinin kendisine ulaştığını ve bu mesajın gönderildiğini söyledi. “Sesinden Hülya olduğunu anladım” diyen Bozkurt şunları söyledi: “Oğlumun fotoğrafını istedim. Aramamıza ya da mesaj atmamıza izin vermiyorlar. Sadece ses kaydı atabiliyoruz. Devletim Alparslan’ı buldu. Benim oğlumu da bulsun.” Babasının DEAŞ’a katılırken yanında götürdüğü 4 yaşındaki Alparslan, 3 yıl sonra MİT tarafından bulunmuş, önceki gün de ailesine teslim edilmişti.