Gazete Vatan Logo

‘Yönetim zafiyetini kabul ediyor mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, IŞİD terörüyle ilgili Başbakan Yıldırım’a 11 soru yöneltti: Güvenlik zafiyeti yoksa o zaman bir yönetim zafiyeti var demektir. Sayın Başbakan bunu kabul ediyor mu?

‘Yönetim zafiyetini kabul ediyor mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem” konulu hukuk çalıştayının açılışında konuştu. Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin olarak Başbakan Binali Yıldırım’a 11 soru soracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: Sadece biz değil bu ülkede yaşayan 78 milyon vatandaşımız terörden şikayetçi. Sorduğum sorular, bunlar doğru sorulardır ve bu ülkenin insanları bu sorulara cevap bekliyor, ben de cevap bekliyorum, beşikteki çocuk da cevap bekliyor, manavda cevap bekliyor, herkes cevap bekliyor: “Güvenlik zafiyeti yoksa o zaman bir yönetim zafiyeti var demektir. Sayın Başbakan bunu kabul ediyor mu?

‘IŞİD iyi ki varsın’ kim dedi?

“Musul Başkonsolosluğumuz basılıp 49 vatandaşımız rehin alınırken hangi hükümet IŞİD’e terör örgütü demedi? Hangi milletvekili ‘PKK ve IŞİD terör örgütü değildir’ dedi? ‘IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın’ diyen kişi hangi partidendir? IŞİD hangi iktidar döneminde Türkiye’de palazlandı ve korundu? Türkiye’nin 70 ilinden IŞİD’e katılım olduğu doğru mu?”

Haberin Devamı

“Suriye’deki çatışmalarda yaralanıp Türkiye’ye tedavi için getirilen ve iyileştikten sonra tekrar Suriye’ye gönderilen IŞİD militanlarını hangi iktidar korudu, kol kanat gerdi? Sadece Türkiye’de değil Suriye’de IŞİD’in de dahil olduğu cihatçı gruplara TIR’larla silah göndererek onlara destek veren hangi hükümetti?”

‘Kimler koruyor?’

“IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu MGK, ne zaman karara bağlamıştır? MGK’nın böyle bir kararı var mıdır? Türkiye’de hangi savcı IŞİD terör örgütüyle ilgili bir iddianame hazırladı? FETÖ için iddianame hazırlayan savcılık, IŞİD için hangi gerekçeyle hazılayamamaktadır? Burada bir parantez açayım. Ankara saldırısı için iddianame hazırlandı denebilir, Reyhanlı için hazırlandı denebilir, Niğde için hazırlandı denebilir. Ben IŞİD terör örgütünün tümü için neden şu ana kadar iddianame hazırlanamıyor bunu soruyorum. IŞİD terör örgütünün Türkiye lideri kimdir? Herkesin bildiği bu kişi nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak Türkiye’de gezebiliyor kim ya da kimler bu kişiyi koruyor?”

Haberin Devamı