Gazete Vatan Logo

‘Yolların mimarı’ Yıldırım!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı’nı açtı. Sloganlar üzerine “Yolların kralı olmaz kuralı olur. İlla bir şey diyecekseniz ‘Yolların mimarı’ deyin” dedi

‘Yolların mimarı’ Yıldırım!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı’nın Selçuk’taki açılış töreninde, alandan gelen ‘Yolların kralı Binali Yıldırım’ sloganlar üzerine, “Yolların kralı olmaz yolları kuralı olur. İlla bir şey diyecekseniz ‘Yolların mimarı’ deyin” dedi.

Kocaoğlu kızdı, terk etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığı ile yapılan toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Selçuk hattının açılışında gerginlik çıktı. Başbakan Yıldırım’dan önce kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na karşı sloganlar atıldı. Öfkelenen Kocaoğlu, “Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Ayıptır, ayıp. Bu yaptığınız 40’ı geçti. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekir. Adam gibi durun, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi, töreni terk etti.

Aziz Başkan’ın şekeri var

Kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun atılan sloganlara sitem edip töreni terk etmesiyle ilgili, “Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hâlâ tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı, vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun” dedi. Yıldırım, kendisi lehine atılan ‘Yolların kralı Binali Yıldırım’ sloganları üzerine “Yolların kralı olmaz, yolları kuralı olur. İlla bir şey diyecekseniz ‘Yolların mimarı’ deyin” dedi.

Haberin Devamı

İZBAN İzmirlilerin...

İZBAN’a ilişkin anlamsız bir münakaşa yapıldığını bildiren Yıldırım, “İZBAN senin mi benim mi? İZBAN İzmir’in sevgili İzmirlilerin. 2003’te AK Parti iktidara geldiğinde Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta sahipsizti. Elektrik telleri ve rayları çalınmıştı. Şehrin kuzeyinden güneyine harabeydi. AK Parti geldi. İzmir’de CHP iş başında, ne yapacaktık? İzmir’i o halde mi bırakacaktık? Bizim bir ilkemiz var. Hizmet millet içindir, vatandaş içindir. Siyasetiniz farklı diye vatandaşı hizmetten mahrum edemezsiniz. Belediye de hükümet de sizin çalışarak, dişinizden tırnağınızdan artırdığınız vergilerle bu işi yapıyor. 2004’te ‘Burayı yapalım’ dedim. Başkana. ‘Sen istasyonları yap, gerisini biz yapalım’ dedim. Bu projenin maliyetinin yüzde 70’i TCDD bütçesiyle yapıldı. Ama ortaklık yüzde 50, 50. Biz hiç bu detaylara bakmayız. Kim yaparsa yapsın, taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Bu olayı hiç yaşanmamış sayın, yok sayın, keyfinize bakın” diye konuştu.

Haberin Devamı

482 milyon kez binildi...

Bugüne kadar İZBAN’dan 482 milyon İzmirli’nin faydalandığını belirten Yıldırım, Selçuk’a TOKİ için arsa tahsisini imzaladıklarını, yeni hastane yapılacağını, Antik Kent için de Ekim’de ihaleye çıkılacağını söyledi. Konuşmaların ardından toplu açılış kurdelesini kesen Yıldırım, İZBAN’ın 26 kilometrelik Selçuk hattını hizmete açtı.