Gazete Vatan Logo

'Yolda paket görünce durduk sonra ateş açtılar'

Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda yer alan Şavşat'ın eski CHP İlçe Başkanı Naci Köroğlu yolda bir paket görünce durduklarını ve daha sonra silahlı saldırının başladığını söyledi. Artvin CHP İl Başkanı Yücel Kurt "10 gün önce ilimiz sınırlarına PKK'lı bir grubun girdiği bilgisi bize ulaşmaştı" dedi.

'Yolda paket görünce durduk sonra ateş açtılar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda yer alan eski Şavşat CHP’ İlçe Başkanı Naci Köroğlu, CHP Şavşat İlçe Başkanı Nihat Acar, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ve Artvin CHP İl Başkanı Yücel Kurt saldırıyı Duvar’a anlattı.

Eski Şavşat CHP’ İlçe Başkanı Naci Köroğlu saldırının nasıl başladığını ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

“Şavşat’a 24 kilometre uzaklıkta bulunan Soğuksu mevkiinde yolda konvoyun önünde bir paket görünce konvoy durdu. Bunun üzerine tepeden ateş açıldı. Polisler ateşe karşılık verdi. Yaklaşık 300 arabanın bulunduğu konvoy hala olay yerinde bekliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdarğlu güvenli bir yere götürüldü.”

“Naci Köroğlu Kılıçdaroğlu’na kim saldırmış oabilir sorusuna “Bu dönemde herkes olabilir, provakatörler olabilir PKK Şavşat’ta baranımaz burada PKK olmaz” yanıtını verdi.

Şavşat İlçe Başkanı Acar: Çatışma sürüyor, PKK yapmış olabilir

CHP Şavşat İlçe Başkanı Nihat Acar ise şunları anlattı: “Şu an Şavşat Kaymakamı ile birlikteyiz. Genel Başkanımızın sağlık durumu iyi. Çatışma hala devam ediyor. Olay yerinde güvenlik güçlerinden yaralananlar olduğu duyumunu aldık. Bu saldırıyı PKK’nın ses getirmek amacıyla yapmış olabileceğinden şüpheleniyoruz.”

Haberin Devamı

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir: Kardeşlik için buradaydık çok üzgünüz

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, olaydan önce Kılıçdaroğlu’nun konvoyunu belediye önünde beklediklerini söyledi. Demir, Kılıçdaroğlu Şavşat’tan kendi ilçelerine gelirken bu olayın yaşandığını belirterek, “Çatışmanın sürdüğü söyleniyor. Beylikdüzü Belediyesi ile kardeşlik parkının açılması için buradaydık, çok üzgünüz. Ülkenin geneli terörize olmuş durumda. İnşallah tekrarlanmaz” dedi.

Artvin CHP İl Başkanı Yücel Kurt: Yüzde 90 PKK olduğu yönünde

Artvin CHP İl Başkanı Yücel Kurt yaşananları şöyle anlattı: “Genel başkanın yanındayız. Programına devam edecek. Yetkliler bize faillerin yüzde 90 PKK’lı olduğu bilgisini verdi. Zaten 10 gün önce ilimiz sınırlarına PKK’lı bir grubun girdiği bilgisi bize ulaşmaştı” dedi.

Haberin Devamı

’10-15 kişilik PKK grubu vardı’

İl Başkanı Yücel Kurt’un Artvin’de yaşayan ve esnaflık yapan amacası Hükmettin Kurt ise şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 10 gün önce Kars’ta PKK ile güvenlik güçleri arasında bir çatışma olmuştu. Göle ile Ardanuç arasında yaşanan bu çatışmadan kurtulan 10-15 kişilik PKK’lı bir grubun Şavşat yaylalarına geldiği bilgisini almıştık. Zaman zaman köylüler arasında Ardanuç ve Şavşat yaylalarında PKK’lıların görüldüğü konuşuluyordu. Ancak bugüne kadar herhangi bir çatışma saldırı gibi bir olay yaşanmamıştı.