Gazete Vatan Logo

"Yine geleceğiz"

Neo Naziler, Barış Köprüsü üzerinden tehdit etti: "Dada bitmedi, yine geleceğiz."

Almanya'nın Rheinland Pfalz Eyaleti'ne bağlı Bad Münster'de bulunan Barış Köprüsü aşırı sağcı sembol ve yazılarla boyandı. 1917'de Mustafa Kemal Atatürk'ün de kaldığı Bad Kreuznach'a bağlı olan Bad Münster'de kimliği belirsiz kişiler, aralarında Türkler'in de bulunduğu 11 kişiyi öldüren Neo Nazi terör çetesi NSU (Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü) yazısını ve gamalı haç işaretini köprünün ayağına çizdiler. Güvenlik güçleri olayla ilgili inceleme başlatırken yazı ve işaretleri çizenleri bulmaya çalışıyorlar.

GÜNEŞ SS SEMBOLÜ
1904 yılında inşaa edilen ve Almanya'nın Fransızlara karşı yürüttüğü savaşta demiryolu bağlantısını sağlayan Barış Köprüsündeki NSU yazısının altında White Power (Beyaz güç) yazısı görülüyor. Yanında Almanlar'ın korkulu SS subay birliğini simgeleyen siyah güneş işareti bulunuyor. Köprü ayağına grafiti sprey ile yazılan "Daha bitmedi, merak etmeyin yine geleceğiz" yazısı ise dikkat çekiyor. Bu slogan, NSU örgütünün öldürdüğü kurbanlarla dalga geçtiği, cinayet ve bombalı saldırılarının tanıtımını yaptığı videolarda kullandığı pembe panter karakterinin sloganı (Daha bitmedi, yine geleceğim).

DEVAM EDECEK İMASI
Almanya'yı şoke eden seri cinayetlerden sorumlu Uwe Mundlos ile Uwe Böhnhard'in bir kaç video filmi hazırladığı ortaya çıkmıştı. Video kayıtlarında çizgi film kahramanı Pembe Panter eşliğinde işlenen cinayetler ve saldırılar anlatılıyor. Pembe Panter karakteri 60'li yılların başında çevrilen The Pink Panther adlı sinema filmin başında giriş sahnesi olarak kullanıldı. Daha sonra çok tutulması nedeniyle çizgi film serisi çekildi. Pempe Panter bu filmlerde çevreye zarar verilen maceralar yaşıyor ve Daha bitmedi, ben bir daha geleceğim sloganı ile ön plana çıkıyor. NSU'luların hazırladığı bir video da bu sloganla sona eriyor ve cinayetlerin devam edeceği ima ediliyor.

SİLMEYE ÇALIŞIYORLARYetkililer, aşırı sağcı yazı ve sembolleri silmek için harekete geçip bir uzman görevlendirseler de başarılı olamadılar. Çünkü doğa taşından yapılan köprü ayağının üzerinin boyanamayacağı, spreyin silinmesi için yüksek basınçlı özel bir tekniğin kullanılması gerektiği belirtiliyor. Bu arada olay bölgede yaşayan göçmenler kadar Almanlar'ın da tepkisi çekti. Bad Kreuznach ve çevresinde yaşayan 5 bin Türk kökenli olduğunu hatırlatan bölge esnafından Musa Şenel Burada bir çok kültür bir arada yaşıyor. Bu tür olayları kınıyoruz dedi.

HUZURUMUZU BOZMASINLARYıllarca DİTİB cami derneği başkanlığı da yapan Şenel şunları söyledi Daha önce aşırı sağcılar bölgemizde bir cami projesine karşı çıkıp gösteri düzenlemişlerdi. Şunu unutmasınlar ki hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemiyi batırmak isteyenler var. Ancak buna izin vermeyiz. Huzurumuzu bozamazlar. Biz zaten güvenlik güçleri ile irtibat halindeyiz. Her türlü konuda birlikte hareket ediyoruz. Son olaydan sonra da güvenlik güçleri ile görüşüp endişelerimizi aktaracağız diye konuştu. (HaberTürk)

Haberin Devamı