Gazete Vatan Logo

‘Yıllar beni olgunlaştırdı’

Siyasete dönme kararı alan eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy geçmişteki hatalarından ders aldığını ve olgunlaştığını söyledi.

Fransa’nın siyasete geri dönmeye hazırlanan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkoy France 2 televizyon kanalında gelecek için planlarına açıklık getirdi. İktidarı döneminde her insan gibi kendisinin de hatalar yaptığını dile getiren Sarkozy, ‘Belki en büyük hatam, her işi kendi başıma yapmaya çalışmamdı. Oysa tek kişilik başarı yok. Başarı, takım işi. İnsan yaşlanınca belki enerjisi azalıyor ama daha fazla olgunlaşıyor’ ifadesini kullandı. Siyaseti bıraktıktan sonra geçen 2,5 yılda ülkenin gidişatını gözlemlediğini ve halkın dertlerini dinlediğini aktaran Sarkozy, ‘Fransızlar hiç bu kadar öfkeli, mutsuz, umutsuz ve hayal kırıklığı içinde olmadı. Fransızları hayal kırıklığına uğratamazdım. Başka seçeneğim yoktu. Ülkemin, aşırı sağın kaderine bırakılmasına, dünyadan tecrit edilmesine ve gururu çiğnenmesine göz yumamazdım’ dedi.

Yargıya güven kalmadı

Sarkozy, aleyhinde dava açan savcılara tepki göstererek, ‘yargı kurumuna saygılı olduğunu ancak bazı hakim ve savcıların taraflı davrandığını gördükten sonra yargıya güveninin kalmadığını’ söyledi.

Haberin Devamı