Gazete Vatan Logo

‘Yılın Otosu’nda 7 finalist

OGD tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasında 7 finalist belli oldu. Birinci gelen 11 Nisan tarihinde açıklanacak.

‘Yılın Otosu’nda 7 finalist

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının finalistleri belli oldu. OGD üyesi 77 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda Ocak 2016-Şubat 2017 tarihleri arasında satışa sunulmuş 25 aday otomobil arasından Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Renault Megane, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 finale kalmaya hak kazandı.

7 finalist, PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğu ve Bridgestone, Intercity ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ için yarışacak. Finale kalan 7 otomobilin test sürüşü 4 Nisan’da Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek ve ardından 7 Nisan’da ikinci oylamaya geçilecek.

Bu oylamada her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. En fazla puan alan finalist, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçilecek. Birincinin açıklanacağı ödül töreni 11 Nisan’da gerçekleştirilecek. Birinci seçilen marka, ‘Yılın Otomobili’ logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Haberin Devamı