Gazete Vatan Logo

‘Yıldız Kızlar’da istihdam artacak

Mercedes-Benz Türk’ün ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi 14’üncü yılını kutluyor. İstihdamının % 10’unu eğitimine destek verdiği Yıldız Kızlar’dan sağlayan şirket, bu oranı artırmayı hedefliyor

‘Yıldız Kızlar’da istihdam artacak

Mercedes-Benz Türk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle 2004’te hayata geçirdiği ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi 14 yıldır kesintisiz devam ediyor.

1.200 kıza burs

17 ilde 200 kızı destekleyerek başlayan proje, bugün 60 ilde 1.200’ü aşkın öğrenciyi kapsıyor. Afyon, Ankara, Balıkesir, Konya ve Trabzon’dan bir grup ‘Yıldız Kız’ İstanbul’da ağırlandı.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Kız çocuklarının güçlendirilmesi çarpan etkisi yaratıyor; ekonomik büyümeyi ve her alanda gelişmeyi hızlandırıyor. Ülke kalkınacaksa bunu iş gücüne kadın ve erkeğin eşit katılımını sağlamadan başarabilmek imkânsız” dedi. Genç kızlara desteklerini her geçen gün geliştirerek daha uzun yıllar devam ettireceklerini belirten Sülün, “Mavi yaka kadın çalışanlarımızın yüzde 10’u ‘Yıldız Kızlar’ımızdan oluşuyor. 2018 sonunda bu oranı arttırmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mesleğe destek

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de “Toplumun gelişmesinde kız çocuklarının ve kadınların eğitimi için verilen katkı çok değerli. Bugüne kadar binlerce kızımız bu büyük projeden yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor” dedi. Her yıl 18 milyon öğrencinin okula başladığını anlatan Çelikel, projede olduğu gibi meslek lisesi öğrencilerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

‘GELECEĞİME YÖN VERDİ’

Proje kapsamında burs alan ve mezun olduktan sonra Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda çalışan Mahmiri Gündüz, “Geleceğime yön vermemi sağladı. Aksaray’daki Kamyon Fabrikası’nda birim yöneticisi oldum” dedi. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda çalışan Semra Irmak da “2012’de tamamen çalışan sağlığına yönelik kurulan ‘Bakteri Laboratuvarı’nda çalışmaya başladım. Ocak’ta Çevre Laboratuvar Uzmanı görevini üstlendim” diye konuştu.