Gazete Vatan Logo

‘Yılbaşı Hz. İsa’nın doğum günüyse sevgiyle kutlayalım’

Kayseri Müftüsü Maraşlıgil, “Noel Baba bizim neyimiz olur? Bizim dinimizle, inancımızla en ufak bağlantısı yok. Eğer yılbaşı Hz.İsa Aleyhisselam’ın doğum günüyse onu sevgiyle, muhabbetle kutlayalım” dedi.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, İslam dininde yılbaşı kutlaması adı altında bir kutlama olmadığını belirterek, “Noel Baba bizim neyimiz olur? Bizim dinimizle, inancımızla, itikadımızla en ufak bağlantısı yok. Bu konularda hassas olmamız gerekiyor” dedi. Maraşlıgil, İl Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında, tüm dünyanın kutladığı yılbaşının, Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili’ne ve Mekke’nin fethine rastladığını söyledi.

Müslümanlar açısından önemli bir gün olan Mekke’nin fethinin 1 Ocak Perşembe günü 1384. yıl dönümünün kutlanacağını belirten Maraşlıgil, bugünün yılbaşı kutlamaları arasında unutulmaması ve sönük geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Yılbaşında Müslümanlardan asla Hristiyanlara benzememesini isteyen Maraşlıgil, “Her yılbaşı geldiğinde televizyonda, gazetelerde görüyoruz. Sarhoş vaziyette araba kullananlar. Neyi kutluyorsunuz, neyin sevincini yaşıyorsunuz. Günahlarla bir insan mutluluğa ulaşamaz. Sabaha kadar keyif verici maddeler alınıyor ondan sonra direksiyon başına geçiliyor.

Haberin Devamı

Kesilen çamlar

Alkol komasında ölen insanlar oluyor. Yazık değil mi? Bir insan alkollüyken onun imanlı olup olmadığını düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu. Maraşlıgil, Müslümanlardan özentiden uzaklaşmalarını isteyerek, şunları kaydetti, “O kadar kesilen çamlar, ağaçlar var. Allah aşkına Müslüman kültürüyle ne alakası var. Noel Baba bizim neyimiz olur? Bizim dinimizle, inancımızla, itikadımızla en ufak bağlantısı yok. Bu konularda hassas olmamız gerekiyor. Biz Müslümanlar olarak vakur, ağırbaşlı halde olmamız gerekiyor. Eğer yılbaşı Hz. İsa Aleyhisselam’ın doğum günüyse onu sevgiyle, muhabbetle kutlayalım ama onun ötesinde Hristiyanlara benzememeye çalışalım.”