Gazete Vatan Logo

‘Yeşilay hassasiyetini...'

Bu kez esprili bir dille eleştirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidara sert bir dille yüklendiği Adana mitingi dönüşü bir grup gazeteciyle sohbet etti. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“(Reyhanlı saldırılarıyla ilgili) Çok büyük bir kafa karışıklığı yaratılmak isteniyor. İlk anda Başbakan ‘çözüm ve barışa karşı olan unsurlar’ diyor. Türkiye’nin üçte ikisini aşan bir kitleyi suçlu takdim etti. Aniden o daraldı, küçük bir gruba kaldı. Şimdi ise El Muhaberat mı yaptı, başkası mı o da belli değil.”

Vişne çürüğü oda!

“(Erdoğan’ın ABD gezisi) Başbakan “Dışişleri Bakanı oradaydı” diyor. Oradaki görüşmeleri tarihe kayıt düşen kimse yok. Şu an için ABD seyahatinde varılmış olan mutabakat, ABD’nin herhangi bir şekilde askeri müdahaleyi düşünmeksizin Esad’sız bir yönetime nasıl kavuşabileceğine, buraya Türkiye’nin nasıl bir misyon yükleyeceğini planlıyor. Eğer bu var da Kırmızı Oda özelliğini kaybederek vişne çürüğüne dönüşüyorsa iş kötü. “

‘Oylamada orada oluruz’

“İki sandık zaten gelecek. Yerel seçim ve Köşk. Arkasından da Genel Kurul’dan çıkartabilirlerse, üçüncü sandık olarak referanduma gitmeyi düşünüyorlar. Orman sanayii çok gelişti, istediğin kadar sandık üretebilirsin. MHP, var olan vekil sayısı ile orada bulunur. 2010 yılındaki referandumda uyguladığımız usul ve esaslar burada da geçerli olur.”

“Eğer (alkol) yasağın dışında herhangi bir tedbir alamazsanız, o zaman işler çok daha karışık olur. Yasağın getirdiği bir cazibe vardır. Gizli alkol kullanma, üretme gibi. Böyle bir durum da 1930’ların Amerikasını yaratır. Al bayraktaki beyaz ay ve yıldızla uzlaşamadığımız bir alanda herkes zannediyor ki Yeşilay’da anlaştık. Ay yıldızlı bayraktaki yanlış gidişatına, yeşil aydaki gibi hassasiyet göstermiş olsa... Adam ‘Ben alkole bu iktidar döneminde başladım, bunlar beni alkolik etti’ derse ne diyecek? ”

‘Hasan Cemal’e sorun!’

(PKK’nın çekilmesi) Sadece bildiğimiz Hasan Cemal’in başkanlığını yaptığı bir sevkiyat var. Bu işi bilen Hasan Cemal’dir.”

‘Ya intihar ya cezaevi’

“(Hayri Kozakçıoğlu’nun ölümü) Türk devletine büyük hizmetler sunmuş bir şahsiyet. Hizmet süreci Türkiye’nin çok ilginç olaylarının yaşandığı bir ortamdı. Bu hizmetin o süreç içerisinde sonuçları nelerdir, kendisi hangi bilgilere sahiptir bunları tam bilemiyoruz. Bu hizmet sürecinde kim varsa TSK’da, Emniyet teşkilatlarında, ya intihar ediyor ya farklı konulardan dolayı suçlanıyorlar veya büyük bir kısma cezaevinde. O zaman bu sağlıklı bir dönemi ifade etmiyor. Bu boyutuyla da yaklaşmak lazım. Acaba intihar etmiş midir, başka olaylar var mıdır, tüm bunların araştırılması lazım.”

Haberin Devamı