Gazete Vatan Logo

‘Yerli Nissan’ için Oyak’ı gözetliyor

Nissan, ülkemizi yeniden yatırım radarına aldı. En çok satan Japon marka olmayı isteyen şirket, Oyak Renault’da C sedan üretimini yokluyor

‘Yerli Nissan’ için Oyak’ı gözetliyor

Türkiye’yi uzun süredir yatırım radarına alan Nissan, ülkemizde hedef çıtasını büyüttü. 1993’ten bu yana Türkiye temsilcisi olan Sumitomo’daki yüzde 99.7’lik hisseyi alarak faaliyetlerini kendi yürütmeye başlayan Nissan, en çok satan Japon marka olmayı hedefliyor. 2018 yılı sonunda 60 bin adetlik satışa ulaşmayı isteyen şirket, bu hedef doğrultusunda yerli üretimi stratejileri arasına aldı. Sinan Özkök’ün Renault’da 22 yıl çalıştıktan sonra Nissan Otomotiv’in başına geçmesi ‘yatırım’ sinyallerini güçlendirdi.

Özkök, yeni yapılanmanın Türkiye pazarına olan güveni ve önemi gösterdiğini belirterek, “Renault-Nissan’ın global ittifakına paralel Nissan’ın Türkiye’de daha yukarı çıkması lazım. Türkiye için ‘Kararlı Büyüme Stratejisi’ni belirledik. SUV segmentinin tartışmasız lideriyiz. Ama yetmez. Hedefimiz en çok satan Japon markası olmak” diye konuştu.

Özkök, hedefleri şöyle aktardı: “2018’de 60 binlik satış ve yüzde 5-6 pazar payıyla Japon markalar arasında liderliği istiyoruz. Geçen yıl satışlarımız 19 bin 700 adetti. 2015’te 25 bin adede ulaşacağız. 60 binlik satışa ulaşmak için yeni ürünler sunmamız lazım. 2 yıldır pick-up sınıfında yer almadığımız Navara 2016 yılı başında geri dönüyor. C sedan sınıfında eksikliğimiz var. C hatchback modelimiz Pulsar için Nissan’la görüşüyoruz.”

Haberin Devamı

20 bin adetlik C sedan gerek

NIssan’ın yerli üretimi olması haline 20 bin adetlik ekstra bir satışının gerçekleşeceğinin altını çizen Sinan Özkök, “Nissan, Türkiye’de mutlaka yatırım yapacak. Ancak yatırım için illa yeni bir tesis kurulması gerekmiyor. Oyak Renault’da kapasite boşluğu doğarsa bir Nissan modeli üretmeyi değerlendiririz. En çok satan Japon marka hedefine gitmek için her yolu deneriz. Bunun için 20 bin adetlik C sedan model lazım” dedi.