Gazete Vatan Logo

'Yerleşke' yerine 'külliye'

TBMM'nin yeni başkanı İsmail Kahraman resmi yazışmalarda 'yerleşke' yerine külliye kelimesini kullanıyor.

'Yerleşke' yerine 'külliye'

TBMM Genel Sekreterliği, yeni dönem çalışmaları için toplanan Meclis Başkanlık Divanı’na hazırladığı resmi belgelerde ‘TBMM yerleşkesi’ yerine ‘TBMM külliyesi’ ifadesini kullanmaya başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın göreve geldiğinden beri resmi yazışmalarda ‘yerleşke’ yerine ‘külliye’ kelimesine yer verdiği belirtildi.

TBMM Başkanlık Divanı, yeni dönem çalışmalarıyla ilgili bir dizi karar almak üzere toplandı. Başkanlık Divanı için Meclis Genel Sekreterliği’nce hazırlanan belgelerde, TBMM yerleşkesinin adı Cumhurbaşkanlığı’nda olduğu gibi ‘külliye’ olarak değiştirildi.

Hürriyet’ten Bülent Sağıroğlu’nun haberine göre; divan kararıyla, ‘TBMM Külliyesi içerisinde’ geçmişte askeri gazino, daha sonra bahçe lokanta olarak hizmet veren ve yıkılan tesisin yerine yenisinin yaptırılıp yaptırılmayacağı; ayrıca geçmişte milletvekili ofisi olarak kullanılan iki binanın ne yapılacağı konusunda Meclis Başkanı’na yetki verildi.

KÜLLİYE NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu’na göre Külliye kelimesinin tanımı şöyle; “Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane vb. yapıların bütünü”

Haberin Devamı